×

Business Hi-Tech

Metaminds are unda verde de la CSAT pentru livrarea de tehnologie pentru retele 5G si...

Metaminds are unda verde de la CSAT pentru livrarea de tehnologie pentru retele 5G si infrastructuri de interes national

04.07.2024, 07:00 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Metaminds, dezvoltator de solutii de tehnologie pentru servicii digitale, cu afaceri de 243 mil. lei (49 mil. euro) in 2023, a primit de la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) autorizarea pentru a participa la proiecte care vizeaza constructia de retele mobile bazate pe tehnologia 5G sau de dezvoltarea a unor infrastructuri de interes national, a anuntat compania.

"Metaminds, dezvoltator de solutii de tehnologie pentru servicii digitale, a obtinut recent autorizarea pentru utilizarea tehnologiilor, echipamentelor si programelor software in infrastructurile de interes national si in retelele 5G, conform deciziei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Decizia, semnata de prim-ministrul Romaniei si publicata in Monitorul Oficial la data de 01.07.2024, confirma respectarea tuturor standardelor stricte de securitate si fiabilitate impuse de legislatia nationala si de rigorile Legii 163 / 2021. Obtinerea acestei autorizari subliniaza angajamentul companiei de a oferi solutii de tehnologie sigure si de incredere pentru infrastructurile de interes national si retelele 5G", conform companiei.

Compania a oferit, in acest context, detalii despre doua solutii dezvoltate intern, care au fost evaluate cu ocazia autorizarii acordate de CSAT. "In cadrul procesului de autorizare, au fost evaluate si doua produse inovatoare, dezvoltate intern, care vor sprijini Metaminds in eforturile sale de a furniza solutii de tehnologie pentru servicii digitale fiabile si eficiente, in beneficiul cetatenilor.

MetaMover este o solutie pentru migrarea instantelor virtuale intre centre de date. MetaMover poate fi comparat cu un robot de mutare, specializat in transferul fisierelor digitale intre diferite servere, similar modului in care un robot logistic muta cutii intr-un depozit. Acesta ofera o interfata ce implementeaza un flux de actiuni specifice, permitand autentificarea in cadrul celor doua centre de date (sursa si destinatie), selectarea instantelor virtuale si specificarea parametrilor de migrare sau replicare. MetaMover elimina erorile umane, optimizand activitatea si asigurand migrarea in paralel a instantelor virtuale, astfel incat toate datele sa ajunga in noua locatie exact asa cum erau in vechea locatie.

TKPS este o platforma de evaluare si monitorizare unificata, care permite identificarea si remedierea problemelor de functionare in infrastructurile IT. Platforma functioneaza ca un medic, monitorizand sanatatea infrastructurii IT a unei companii sau institutii in timp real. TKPS foloseste algoritmi avansati pentru a analiza datele si a oferi perspective detaliate asupra starii infrastructurii, prevenind defectiunile si asigurand functionarea optima a aplicatiilor si resurselor. Platforma ofera suport pentru detectarea anomaliilor, analiza problemelor si interventia rapida in punctele critice", conform companiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare