×

Banci si asigurari

Revolut si-a dublat veniturile in 2023, ajungand la 2,1 mld euro la nivel global, cu un profit net...

Revolut si-a dublat veniturile in 2023, ajungand la 2,1 mld euro la nivel global, cu un profit net de circa 400 mil euro. In Romania, numarul clientilor a crescut cu 13% in primele sase luni din 2024 si urmeaza sa atinga pragul de 4 mil.

02.07.2024, 09:00 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Grupul Revolut a incheiat anul 2023 cu venituri de 2,1 mld. euro la nivel global, in crestere cu 95% fata de anul 2022, ajungand la un profit net de circa 400 mil. euro, potrivit informatilor transmise de reprezentantii Revolut.

"Anul acesta, am facut cele mai mari progrese in misiunea noastra de a oferi un produs si mai bun si o experienta de utilizator la un nivel superior tuturor clientilor nostri, oferind valoare adaugata fiecarui client, indiferent de locul unde se afla. Baza noastra de clienti creste cu un ritm impresionant, iar modelul nostru de business diversificat continua sa alimenteze performanta financiara exceptionala, ceea ce a condus la venituri de peste 2,2 mld. dolari in 2023 si un nivel record al profitului inainte de taxe, de 545 mil. dolari. Acesta a fost al treilea an consecutiv de profitabilitate pentru companie, cu un profit net de 428 mil. USD", a transmis Nik Storonsky, CEO, Revolut.

In Romania, baza de clienti retail s-a majorat cu 13% in primele sase luni ale anului 2024 si va atinge curand pragul de 4 mil. de clienti. Depozitele detinute de clientii retail si business au crescut cu 22% de la inceputul anului. La finalul anului 2023, clientii Revolut din Romania aveau in conturi peste 750 mil. euro, insemnand o crestere de 41% in 2023, fata de 2022.

Din perspectiva ofertei de produse si servicii Revolut, in prima jumatate a anului au fost lansate eSIM, serviciul prin care le este permis clientilor sa cumpere pachete de date mobile prin aplicatie, deschizand accesul Revolut intr-un segment de piata non-financiar, programul e loializare a clientilor cu RevPoints (puncte Revolut), consultantul robo pentru investitii si creditul de refinantare si conturile de economii.

In Romania, Revolut a lansat, in premiera la nivel global, facilitatea de refinantare a creditelor. Compania a continuat sa adauge si mai multe produse la portofoliul oferit clientilor locali, a introdus conturile de economii cu dobanda si noi functionalitati de investitii si tranzactionare, tinand sa devina contul bancar principal preferat de clientii din aceasta piata. Revolut inregistra 3,39 milioane de clienti retail, la 31 decembrie 2023, o crestere cu 38% fata de 31 decembrie 2022. Tot anul trecut, Revolut Business si-a majorat baza de clienti corporate cu 171%, pe piata locala.

In ceea ce priveste grupul Revolut, compania a continuat sa obtina venituri din diversificarea portofoliului si pietelor, in conditiile in care nicio piata sau linie de business nu a contribuit cu mai mult de 30% la veniturile totale realizate in 2023.

De-a lungul anului, Revolut a adaugat inca 12 milioane de clienti noi la nivel global, cea mai mare crestere anuala din istoria companiei, care a contribuit la atingerea unei baze de clienti retail de 38 de milioane de utilizatori la finalul lui 2023. Circa 70% din cresterea bazei de clienti la nivel global a fost obtinuta organic sau pe baza recomandarilor cu recompensa (referrals) utilizate de catre utilizatorii existenti. Recomandarile clientilor au completat investitiile in marketing si vanzarile realizate de companie, inclusiv pentru Revolut Business, care a adaugat, in medie, 20.000 de clienti noi/ luna, din categoria intreprinderilor mici si mijlocii.

La nivel global, cresterea a fost consistenta in toate segmentele de business generatoare de venituri, contribuind la cresterea ratei de utilizare in randul clientilor: Carduri si interschimb: 605 mil. dolari (559 mil. euro), in crestere cu 59% de la 379 mil. dolari (359 mil. euro); Schimb valutar si tranzactionare: 491 mil. dolari (454 mil. euro), in crestere cu 46% de la 334 mil. dolari (318 mil. euro); Abonamente (planuri cu plata): 303 mil. dolari (280 mil. euro), in crestere cu 53% de la 196 mil. dolari (186,5 mil. euro); Depozitele totale ale clientilor au crescut de la 16,4 mld. dolari (15,2 mld. euro) la 23 mld. dolari (21 mld. euro).

Rata de utilizare in randul clientilor s-a intensificat, volumele totale ale tranzactiilor crescand cu 58%, pana la aproape 870 mld. dolari (804 mld. euro). In medie, in luna decembrie 2023, au fost realizate 590 milioane de tranzactii, in crestere cu 73%. Tot mai multi clienti au optat pentru planurile cu plata (abonamentele) Revolut, ceea ce a condus la o crestere cu 41% a bazei de clienti platitori.

In iunie 2024, Revolut era cea mai descarcata aplicatie din categoria Finante din Europa, fiind pe prima pozitie in 17 tari. Compania a continuat sa se lanseze pe noi piete, inclusiv Brazilia si Noua Zeelanda, ridicand la 38 de tari numarul pietelor unde ofera servicii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare