×

Eveniment

Un important proiect de infrastructura prinde contur: Circulatia pe un lot al A0 Sud se va deschide...

Un important proiect de infrastructura prinde contur: Circulatia pe un lot al A0 Sud se va deschide in iulie

03.07.2024, 12:57 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anuntat ca pe ultimii kilometri ai Lotului 1 Glina-Vidra al A0 Sud se va deschide circulatia luna aceasta. Intarzieri sunt pe o portiune din Lotul 3 al santierului autostrazii.

Pe lotul 1 Glina-Vidra al A0 Sud se va deschide circulatia luna aceasta, a anuntat, miercuri, ministrul Sorin Grindeanu. Ca urmare, se va putea circula "la profil de autostrada de la intersectia cu DN6 pana la A2 si mai departe spre Constanta, pe o lungime totala de peste 236 de km (lungimea Loturilor 1 si 2 ale A0 Sud: 33,23 km la care se adauga lungimea A2: 202,8 km)", a explicat Grindeanu.

Pe Lotul 3 (Afumati - Pantelimon) al A0 Nord avansul este destul de bun pe primii kilometri, a mai spus ministrul Transporturilor.

"Constructorul chinez a ajuns la un stadiu fizic de 10% pe intregul santier, iar la nodul rutier cu DN2 este la un stadiu fizic de peste 18%. Termenul contractual pentru finalizarea intregului lot (8,6 km) este anul 2025. Am stabilit sa insiste anul acesta pe sectorul de 2,3 km care va asigura descarcarea traficului rutier in DN2. Daca se mentine ritmul, la sfarsitul acestui an (2024), vom putea da in circulatie inca 11 km! Astfel, se va circula la profil de autostrada intre intersectiile cu DN1, A3 si DN2, pe o lungime totala de 21 de km", a adaugat Grindeanu.

Probleme sunt pe o portiune a santierului autostrazii.

"Din pacate, constructorul grec de pe Lotul 3 (Bragadiru-Joita) A0 Sud nu a accelerat ritmul asa cum a promis. Aici, antreprenorul a decalat deja termenul din august in septembrie 2024. Insa, pentru a recupera intarzierile si pentru a respecta noul termen, constructorul trebuie sa inceapa urgent sa lucreze in santier in mai multe schimburi", a precizat Sorin Grindeanu.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare