×

Eveniment

Vremea se strica in aproape toata tara: Cod portocaliu de ploi torentiale, vijelii si grindina, in...

Vremea se strica in aproape toata tara: Cod portocaliu de ploi torentiale, vijelii si grindina, in 27 de judete

02.07.2024, 11:07 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis marti noi alerte meteo. Un cod portocaliu de instabilitate atmosferica este valabil de marti pana miercuri in Bucuresti si 27 de judete.

In intervalul marti, ora 10.00 - miercuri, ora 10.00, este in vigoare un cod galben in Crisana, nord-vestul Transilvaniei si local in Banat, Maramures, Muntenia si Moldova. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferica. Aceasta se va manifesta prin averse torentiale, intensificari ale vantului (rafale in general de 50...70 km/h), vijelii, grindina si descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20...30 l/mp si izolat de peste 40 l/mp.

Miercuri (3 iulie) manifestarile de instabilitate atmosferica vor continua, mai ales in centrul si estul tarii.

Codul portocaliu a fost emis pentru acelasi interval de timp si vizeaza Capitala si 27 de judete: Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Harghita, Mures, Cluj, Alba, Sibiu, Brasov, Covasna, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Ilfov.

Aici, vor fi perioade cu averse torentiale, intensificari de scurta durata ale vantului si vijelii, cu viteze la rafala in general de 70...90 km/h, descarcari electrice si grindina.

In intervale scurte de timp (1...3 ore) sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 25...40 l/mp si pe arii restranse de peste 50...70 l/mp.

In ce priveste prognoza speciala pentru Bucuresti, canicula si disconfortul termic ridicat vor persista, insa din orele serii gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere si se va manifesta prin perioade cu intensificari ale vantului (rafale in general de 60...80 km/h), vijelii, averse torentiale, descarcari electrice si conditii de grindina.

In intervale scurte de timp, 1...3 ore, sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de 15...25 l/mp, izolat posibil 30 l/mp.

Temperatura maxima va fi de 35...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati; minima termica va fi de 18...20 de grade.

UPDATE:

Marti mai e in vigoare si o alerta cod galben de canicula si disconfort termic ridicat.

In cea mai mare parte a Munteniei si Moldovei, precum si in sud-vestul Dobrogei, va fi canicula si disconfort termic ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi in general de 35...37 de grade. Local, minimele nu vor cobori sub 20 de grade, caracterizand o noapte tropicala.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare