×

Stiri

100 de baloane tricolore cu mesaje pentru viitor, lansate de elevi deasupra Galatiului, de Centenar

100 de baloane tricolore cu mesaje pentru viitor, lansate de elevi deasupra Galatiului, de Centenar

100 de baloane rosii, galbene si albastre, la care au fost legate mesaje pentru viitor au fost lansate in fata Primariei Galati, de zeci de elevi, care au marcat, astfel, Centenarul Marii Uniri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Lansarea baloanelor a avut loc, joi, din fata Primariei Galati, acestea avand inscriptionate sau legate texte sau cu mesaje ale copiilor pentru viitor. Organizatorii actiunii spun ca persoanele care vor gasi mesajele vor primi, in acest fel, o lectie de istorie si vor fi invitate sa participe la alte actiuni ale elevilor.

„Liceul unde eu predau ca profesor de istorie a venit cu ideea ca toata lumea sa vada ce se intampla in scoli si sa invatam istoria impreuna, mici, mari, nu conteaza. Ne-am gandit la data de 1 noiembrie pentru ca Mihai Viteazu, in perioada pasoptista, devine un simbol al unitatii nationale. Fiecare copil isi pune pe balon un mesaj pentru viitor, ce isi doreste el, personal, si ce isi doreste pentru tara lui. Este o lectie deschisa adresata comunitatii, poate ca balonul va ajunge la persoane interesate, acelea vor fi invitate la activitatile noastre”, a declarat profesorul Camelia Nenu.

Organizatorii actiunii spun ca ziua lansarii baloanelor nu a fost aleasa la intamplare: in urma cu 419 ani Mihai Viteazul intra in Alba Iulia si se proclama domn peste Ardeal, moment care a devenit un simbol al dorintei romanilor din toate provinciile de a trai intr-un stat unitar.

„In 1599, pe 1 noiembrie, Mihai Viteazul intra in Alba Iulia. Era primul intregitor de tara romaneasca. De asta am ales aceasta data pentru lansarea unor baloane in culorile tricolorului nostru cu mesaje pentru viitor”, a explicat presedintele Asociatiei Tinerii si Viitorul, Stefania Cojocaru.

Evenimentul s-a numit „100 de mesaje catre viitor" si s-a desfasurat in cadrul proiectului „Romania mea", implementat de Inspectoratul Scolar Judetean Galati in colaborare cu Ministerul Culturii.

Articole asemanatoare