×

Stiri

30 de stejari rosii, plantati la Selimbar, in Sibiu, in cadrul proiectului "Padurea Centernar"

30 de stejari rosii, plantati la Selimbar, in Sibiu, in cadrul proiectului "Padurea Centernar"

Un numar de 30 de stejari rosii au fost plantati, marti, in jurul Troitei de la Selimbar, judetul Sibiu, monument dedicat victoriei lui Mihai Viteazu, ce a dus, apoi, la prima unire a Transilvaniei cu Tara Romaneasca. Evenimentul este dedicat Centenarului Marii Uniri.

Reprezentantii autoritatilor publice locale si ai Garzii Forestiere Brasov au plantat, marti, 30 de puieti de stejar rosu in jurul troitei de la Selimbar.

"Actiunea face parte din proiectul "Padurea Centenar", derulat de Ministerul Apelor si Padurilor, proiect inclus in Programul National pentru Aniversarea Centenarului Marii Uniri", anunta Prefectura Sibiu.

La actiune au participat prefectul Adela Muntean si subprefectul Horatiu Marin, dar si reprezentanti ai autoritatilor locale.

Decizia de a planta stejarii in jurul Troitei de la Selimbar a fost luata datorita insemnatatii monumentului, ridicat in cinstea victoriei de la Selimbar a lui Mihai Viteazu, in fata armatei conduse de Andrei Bathory, in 1599, victorie care a deschis calea armatei voievodului spre Alba Iulia, unde a infaptuit prima unire a Transilvaniei cu Tara Romaneasca.

Articole asemanatoare