×

Stiri

PMP anunta ca va aborda, la Helsinki, tema aderarii Romaniei la zona euro si la spatiul Schengen

PMP anunta ca va aborda, la Helsinki, tema aderarii Romaniei la zona euro si la spatiul Schengen

O delegatie a Partidului Miscarea Populara, condusa de presedintele formatiunii, Eugen Tomac, va fi prezenta in perioada 7-8 noiembrie la Congresul PPE, de la Helsinki, unde va fi votat candidatul pentru functia de presedinte al Comisiei Europene. PMP va sustine aderarea Romaniei la zona euro.

„O delegatie a PMP, condusa de presedintele partidului, Eugen Tomac, va participa la congresul anual al Partidului Popular European, care se va desfasura in perioada 7-8 noiembrie la Helsinki, in Finlanda. In marja intalnirilor care vor avea loc la acest congres, PMP si-a propus sa isi reafirme atasamentul pentru valorile europene, pentru unitate, coeziune si solidaritate in procesul de consolidare a proiectului european. In acelasi timp, in An Centenar, PMP subliniaza importanta sustinerii parcursului european al R. Moldova”, au transmis PMP intr-un comunicat de presa remis, marti, MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, delegatia va fi formata din „doamna deputat Catalina Bozianu, Presedinte al Organziatiei de Femei PMP, domnul senator Cristian Lungu, Vicepresedinte PMP, doamna senator Severica Covaciu, Vicepresedinte PMP, domnul deputat Catalin Cristache, Vicepresedinte PMP, precum si Bogdan Gavrilescu, viceprimar al Municipiului Piatra Neamt, Vicepresedinte PMP”.

Reprezentantii PMP mai anunta ca printre temele abordate de partid in cadrul Congresului vor fi si aderarea Romaniei la zona euro sau la spatiul Schengen.

„Aderarea Romaniei la spatiul Schengen si intrarea Romaniei in zona Euro sunt alte teme care vor figura pe agenda discutiilor pe care delegatia PMP le are programate la Helsinki. Pentru Romania este esential sa fie parte a unei Europe puternice, garantie a banastarii si securitatii cetatenilor ei”, conform sursei citate.

PMP, PNL si UDMR, partide care fac parte din familia europeana a PPE vor avea delegatii prezente la Congresul popularilor europeni, din perioada 7-8 noiembrie, de la Helsinki, unde va fi ales candidatul PPE pentru presedintia Comisiei Europene (CE).

Atat PMP, cat si PNL il vor sustine pe liderul grupului parlamentar al PPE, Manfred Weber, pentru sefia Comisiei Europene. Un alt candidat inscris in cursa pentru functia de presedinte al CE, din partea PPE, este Alexander Stubb.

In prezent, presedintele Comisiei Europene este Jean-Claude Juncker, care a fost seful listei Partidului Popular European (centru-dreapta) in scrutinul europarlamentar din 2014.

Articole asemanatoare