×

Stiri

Conferinta cu tema "Primul roman in cosmos" il aduce pe Dumitru Prunariu la Chisinau

Conferinta cu tema "Primul roman in cosmos" il aduce pe Dumitru Prunariu la Chisinau

"Primul roman in cosmos" este o serie de evenimente prezentate la Academia de Stiinte a Moldovei in cadrul programului Centenar de Dumitru Prunariu, protagonistul unui zbor spatial Intercosmos din 1981, arata un comunicat remis MEDIAFAX.

"Primul roman in cosmos" include o expozitie si doua conferinte legate de voiajul romanului Dumitru Prunariu in spatiu, organizate de Institutul Cultural Roman "Mihai Eminescu" la Chisinau, in colaborare cu Academia de Stiinte a Moldovei si Universitatea Tehnica a Moldovei, in cadrul Programului Centenar. Evenimentele vor debuta joi, la ora 15.00, in holul mare al Academiei, cu inaugurarea expozitiei "Dumitru Prunaru - Primul roman in cosmos", pentru ca, de la ora 15.30, Sala Mica a institutiei sa gazduiasca conferinta "Demersuri romanesti in istoria aviatiei si astronauticii", sustinuta de Dumitru Prunariu.

Centrul Tekwill din Universitatea Tehnica a Moldovei este locul de desfasurare al conferintei "Importanta si consecintele stiintifice si de dezvoltare a cuceririi spatiului cosmic", sustinuta vineri, de la ora 9.30, de Dumitru Prunariu.

"Evenimentele stiintifice si culturale de o inalta tinuta academica si diplomatica aduc in prim plan, la ceas aniversar pentru natiunea romana, una dintre contributiile importante care a marcat istoria contemporana a cuceririi spatiului cosmic. Zborul romanului Dumitru Prunariu a insemnat pentru istoria aviatiei romanesti o noua si binemeritata realizare. Se implinesc 37 de ani de la lansarea cu succes a misiunii Soiuz 40 din cadrul programului spatial Intercosmos, cand pentru 7 zile, 20 de ore si 42 de minute, inginerul aeronautic Dumitru Prunariu avea sa fie cetatean al spatiului cosmic. Expozitia de un inedit debordant pune la dispozitia publicului interesat, in zilele de 26 - 28 septembrie, imagini, texte, ilustratii cu referire directa la evenimentele cruciale din viata si activitatea cosmonautului, aviatorului, inginerului dar si diplomatului roman", spun organizatorii.

Articole asemanatoare