×

Stiri

Corul Canticum este oaspetele "Cartografiilor Sonore" de la Muzeul Hartilor din Capitala, marti

Corul Canticum este oaspetele "Cartografiilor Sonore" de la Muzeul Hartilor din Capitala, marti

Corul Canticum este, marti, de la ora 18.00, oaspetele stagiunii "Cartografiilor Sonore" de la Muzeul Hartilor din Capitala si va interpreta, sub bagheta dirijorului Razvan Rados, un program dedicat Centenarului, dar si o serie de colinde vechi romanesti, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

In deschiderea evenimentului, Ioana Zamfir, muzeograf, va vorbi despre cea mai recenta expozitie a muzeului, "Razboiul Hartilor".

Cu prilejul concertului, publicul este invitat sa descopere lucrari cartografice de exceptie, incluse in expozitia "Razboiul hartilor", dedicata celebrarii Centenarului Marii Uniri. Multe dintre ele au putut fi expuse, de altfel, la celelalte concerte "Cartografii sonore", arata organizatorii.

Expozitia prezinta harti etnografice realizate in prima parte a secolului al XX-lea, care au fost utilizate atat in presa pentru promovarea pozitiei Guvernului roman privind Conferinta de Pace de la Paris, cat si de delegatiile nationale care au participat la lucrari.

In acest context, hartile etnografice prezentand repartitia diferitelor etnii pe un teritoriu au jucat un rol esential in redesenarea granitelor statelor europene la finalul Primului Razboi Mondial.

Expozitia este deschisa la Muzeul Hartilor pana pe 16 decembrie.

Corul Canticum adreseaza tuturor o invitatie in lumea artei corale de calitate. Ansamblul a debutat pe scena Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti in primavara anului 2015. Evenimentul s-a bucurat de un succes remarcabil, iar Canticum Bucharest a obtinut inca de la prima sa aparitie aprecierile publicului meloman si ale elitei muzicale bucurestene. Cei douazeci si cinci de tineri muzicieni, alaturi de dirijorul Razvan Rados, isi propun sa aduca un plus de prospetime genului coral, facandu-l accesibil marelui public prin abordarea unui repertoriu inspirat din muzicile traditionale, folclorice, jazz, gospel, pop.

Articole asemanatoare