×

Accesează
contul existent

Stiri

Croitoru String Virtuosi - Un secol de muzica traditionala romaneasca pe scena filarmonicii

Croitoru String Virtuosi - Un secol de muzica traditionala romaneasca pe scena filarmonicii

Ansamblul Croitoru String Virtuosi va sustine un turneu in opt orase din tara, in perioada 10 - 20 noiembrie, pentru a prezenta live albumul "Un secol de muzica traditionala romaneasca pe scena filarmonicii", in contextul sarbatoririi Centenarului Marii Uniri, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"Cred cu tarie ca sarbatorirea Centenarului Marii Uniri reprezinta cel mai bun motiv de a lansa pe piata acest CD, momentul neputand fi mai favorabil in a prezenta publicului meloman aceste bijuterii muzicale in noua lor forma", marturisea violonistul Gabriel Croitoru in prezentarea albumului.

Gabriel Croitoru, cel care canta pe vioara Guarneri del Gesu care i-a apartinut lui George Enescu, a construit orchestra Croitoru String Virtuosi din dorinta de a continua relatia profesionala cu fostii studenti de la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti la un nou nivel, acela de colegi de scena.

"Atat eu, cat si sotia mea, violonista Ioana Croitoru, care preda alaturi de mine, am considerat mereu cariera de profesor ca fiind complementara celei de interpret. Astfel, in anul 2016, am infiintat ansamblul Croitoru String Virtuosi, alcatuit in majoritate din fosti studenti, actuali parteneri de scena, iar succesul inregistrat in cei doi ani de activitate ne-a facut sa pornim intr-o noua experienta muzicala, care are in centru lucrari romanesti de mare popularitate. Aceasta initiativa reprezinta o premiera in domeniu, neexistand inca o imprimare a celor mai cunoscute piese din repertoriul traditional romanesc, in versiunea vioara solo-orchestra", declara Gabriel Croitoru inaintea turneului.

Programul concertelor ce se vor desfasura intre 10 si 20 noiembrie, de la ora 19.00, la Filarmonica Oltenia din Craiova (10 noiembrie), Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timisoara (11 noiembrie), Filarmonica de stat Oradea (12 noiembrie), Academia de muzica Gheorghe Dima (13 noiembrie) si sala Auditorium Maximum a Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca (14 noiembrie), Sinagoga Bistrita (15 noiembrie), Filarmonica de stat Sibiu (16 noiembrie), Filarmonica de stat Ramnicu-Valcea (18 noiembrie) si Filarmonica de stat Pitesti (20 noiembrie), cuprinde lucrari de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu si Grigoras Dinicu.

La finalul fiecarui concert sunt programate o sesiune de autografe si lansarea albumului produs de Asociatia Culturala "Croitoru Pro Enescu" si Media Sniper

"Un secol de muzica traditionala romaneasca pe scena filarmonicii", avandu-i ca solisti pe Simina Croitoru si Gabriel Croitoru, alaturi de Orchestra Croitoru String Virtuosi, la pian fiind Clementina Ciucu. Aranjamentele muzicale sunt semnate de Gabriel Croitoru, Sherban Lupu, Cornel Pana, Mugurel Scurtareanu/Ioan Dobrinescu, Gheorghe Branici.

Articole asemanatoare