×

Stiri

Expozitia de Fotografie "Ion Ratiu", in Bucuresti

Expozitia de Fotografie "Ion Ratiu", in Bucuresti

Expozitia de Fotografie "Ion Ratiu" se reia la sediul asociatiei "Tine de Noi" din Capitala, pe 5 decembrie, de la ora 14.00, organizatorii anuntand ca isi propun sa recompuna un fragment din istoria Romaniei, cu ocazia Centenarului, arata un comunicat.

Asociatia "Tine de Noi", impreuna cu Fundatia Hanns Seidel - Romania, organizeaza evenimentul care valorifica ani intregi de cercetari in arhiva familiei Ratiu de la Turda, imagini care surprind personalitati, oameni care au schimbat istoria, fotografi care au fost martori la evenimente inedite.

Organizatorii redau in circuitul public, in exclusivitate, imagini inedite din istoria recenta a Romaniei, care incep in 1885, cu primele fotografii disponibile, si se termina undeva la sfarsitul anilor ’90.

"Evenimentul se constituie intr-o micro-expozitie fotografica, urmare a Expozitiei de Fotografie «Ion Ratiu» de la Muzeul National al Taranului Roman, vizitata de 4.000 de oameni in anul 2016. Va invitam la un periplu din istoria recenta a Romaniei, va invitam sa ne ajutati sa recompunem fragmente importante din istoria Romaniei, cu ocazia Centenarului. Asociatia “Tine de Noi” isi propune sa redea momente istorice si valori in circuitul cultural al Capitalei", arata organizatorii.

Participantii vor primi o brosura inedita redactata special cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul se desfasoara pe 5 decembrie, la sediul Asociatiei "Tine de Noi" din Bucuresti. Sunt invitati Andrei Ratiu, Ioan Gheorghe Ratiu, fotoreporterul Ilie Bumbac, Razvan Orasanu, presedintele Asociatiei "Tine de Noi", si fotograful Laurentiu Nastasa.

Articole asemanatoare