×

Stiri

Mesajul unui preot catre oameni, de Ziua Nationala: Arborati Drapelul National la case si balcoane

Mesajul unui preot catre oameni, de Ziua Nationala: Arborati Drapelul National la case si balcoane

Preotul Romeo Ene din Buzau a lansat un apel catre oameni sa arboreze drapelul national la ”case, balcoane, ferestre”, asigurandu-se ca masurile sunt corespunzatoare, drapelul este de buna calitate si culorile intense.

“Dragi buzoieni, ca slujitor in cetate, iubitor de tara ca multi dintre dumneavoastra, cu prilejul anului Centenar, pana si dupa data de 1 Decembrie, va rog sa arborati Drapelul National al Romaniei la case, balcoane, ferestre! Va rog sa va procurati un drapel corespunzator (124 cm lungime cu 110 cm latime), de buna calitate (fiecare bucata de panza sa fie cusuta, nu culori imprimate pe nylon), avand culori intense (albastru-cobalt, galben-ocru, rosu-vermilion), cu albastru langa lance”, scrie pe Facebook preotul Romeo Ene.

Drapelul este simbol national si trebuie pastrat cu cinste de catre fiecare cetatean, considera preotul, care adauga: “Nu-l incendiati, nu-l lasati sa cada pe pamant, nu-l calcati in picioare, nu-l mazgaliti! Sub el au luptat ostasi care au trecut in nemurire ca bravi eroi”.

Romeo Ene spune ca drapelul poate fi folosit de 1 decembrie, 24 ianuarie (Ziua Unirii de la 1859), 9 mai (Ziua proclamarii independentei), 26 iunie (Ziua drapelului), 29 iulie (Ziua Imnului de Stat), iar daca se va deteriora din cauza vremii, oamenii sunt sfatuiti sa nu-l arunce si sa pastreze steagul, lasandu-l mostenire.

“Nu, nu inseamna ca sunteti mai patrioti daca aveti drapel. A fi patriot inseamna a-ti cunoaste istoria, a respecta legile tarii, a fi un cetatean iubitor de semeni, a-ti face datoria la locul de munca si multe altele pe care sunt convins ca le cunoasteti. Arborarea drapelului este un semn de bucurie pe care o manifestati in semn de recunostinta fata de istoria acestei tari”, mai scrie preotul buzoian.

Oamenii au reactionat imediat. Un tanar scrie: “L-am schimbat de acum trei saptamani acasa. Pe 1 Decembrie o sa-l port in trafic, in Franta, Belgia, Olanda sau Germania”.

O femeie spune ca va merge sa cumpere un drapel.

“Ce frumos...o sa trec sa cumpar, toti suntem romani si trebuie sa ne bucuram de aceasta sarbatoare, intotdeauna ma surprindeti cu aceste idei minunate”, scrie un alt utilizator Facebook.

Articole asemanatoare