×

Accesează
contul existent

Stiri

Patriarhul Ierusalimului va oficia liturghia de Sfantul Andrei de la Catedrala Mantuirii Neamului

Patriarhul Ierusalimului va oficia liturghia de Sfantul Andrei de la Catedrala Mantuirii Neamului

Patriarhul Ierusalimului si a toata Palestina Teofil al III-lea si Patriarhul Daniel, impreuna cu un sobor de ierarhi, preoti si diaconi vor oficia, vineri, incepand cu ora 9.30, la Catedrala Mantuirii Neamului, Sfanta Liturghie cu prilejul sarbatorii Sfantului Andrei, anunta Patriarhia.

Pana joi, 29 noiembrie 2018, in Catedrala Mantuirii Neamului Nationala se va savarsi Sfanta Liturghie, intre orele 9.00 – 11.00. Dupa Sfanta Liturghie, credinciosii vor avea posibilitatea de a trece prin Sfantul Altar, inclusiv in timpul noptii, pana in ziua de joi, 29 noiembrie 2018, ora 15.00, cand este necesar sa se intrerupa inchinarea credinciosilor din motive tehnice si organizatorice pentru pregatirea Sfintei Liturghii din ziua urmatoare, 30 noiembrie – Sarbatoarea Sf. Ap. Andrei, cel intai chemat, Ocrotitorul Romaniei, anunta Patriarhia, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Vineri, 30 noiembrie 2018, cu prilejul sarbatorii Sf. Apostol Andrei, cel de-al doilea hram al Catedralei Nationale, incepand cu ora 9.30, in Catedrala Nationala, va fi savarsita Sfanta Liturghie de catre Preafericitul Parinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului si a toata Palestina, si Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, impreuna cu un sobor de ierarhi, preoti si diaconi.

Sambata, 1 decembrie 2018, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, insotit de delegatia Patriarhiei Ierusalimului si de ierarhi membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, va participa la ceremoniile nationale de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale si Anului Centenar.

Tot pe 1 decembrie 2018, dupa savarsirea Sfintei Liturghii, in toate bisericile din Patriarhia Romana se va oficia slujba de Tedeum la Ziua Nationala a Romaniei, prin care se vor inalta rugaciuni de multumire pentru binefacerile revarsate asupra poporului roman unit de 100 de ani intr-o singura tara romaneasca si crestina.

De asemenea, la ora 10.00, clopotele tuturor lacasurilor de cult ortodoxe vor fi trase timp de trei minute.

La Catedrala Nationala, slujba de Tedeum va fi oficiata incepand cu ora 10.00. Dupa ora 12.00, accesul credinciosilor in Catedrala nu va mai fi permis, deoarece vor continua lucrarile la lacasul de cult.

Articole asemanatoare