×

Stiri

Dancila: Adresez un mesaj de pace politica si catre presedintele Klaus Iohannis

Dancila: Adresez un mesaj de pace politica si catre presedintele Klaus Iohannis

Premierul Viorica Dancila i-a adresat, miercuri, in sedinta solemna a Parlamentului dedicata Centenarului, un un mesaj ”de pace” presedintelui Klaus Iohannis, afirmand ca va lasa ”in spate dezbinarea, las in spate atacurile, criticile nedrepte sau chiar jignirile adresate anterior”.

”In aceasta sedinta solemna a Centenarului Marii Uniri adresez un mesaj de pace politica si catre presedintele Klaus Iohannis. Asa cum am spus de-a lungul intregului meu mandat am convingerea ca, indiferent de mizele politice sau electorale, in calitatile oficiale pe care le avem, avem datoria de a colabora si coopera intre noi. E o datorie dincolo de orice miza personala. E momentul sa ne bucuram de liniste, de consens.Vreau sa aniversam ziua nationala intr-un climat de liniste si pace, fara dezbinare. Interesul national trebuie sa primeze interesului personal. In acest moment solemn al Centenarului incerc sa ma inspir din intelepciunea parintilor Marii Uniri si las in spate dezbinarea, las in spate atacurile, criticile nedrepte sau chiar jignirile care mi-au fost adresate anterior”, a spus Viorica Dancila.

Ea a adresat si un indemn la unitate.

”De acum preluarea Presedintiei Consiliului UE. Sa fim uniti in urmatoarele sase luni in care Romania va juca un rol extrem de important. Sa fim romani uniti astfel incat pana in 2024 sa adoptam moneda euro in Romania. Sa realizam proiectele pentru romani si Romania. Sa facem eforturi pentru a adera la Spatiul Schengen, iar tara noastra sa nu mai fie criticata pentru lucruri permise in alte state europene. Am incredere ca impreuna vom gestiona cu succes dosarele pe care le vom avea pe masa si o mai buna reprezentare pentru cetateni europenei. Avem cel putin 100 de motive sa actionam ca o Romanie demna. Avem cel putin 100 de motive sa fim mandri ca suntem romani. Avem o tara frumoasa si bogata, o istorie plina de eroi. Avem genii spectaculoase care au tesut cu fir de aur zestrea noastra culturala, sportivi faimosi. Dragi romani, trebuie sa continuam sa ne iubim tara. Sa avem incredere ca prin consens, dialog si deschidere putem sa construim o Romanie puternica pentru sute de ani de acum inainte”, a adaugat premierul Viorica Dancila

Articole asemanatoare