×

Stiri

Tricolor de mari dimensiuni, desfasurat in centrul orasului Cluj-Napoca, in cadrul unei caravane

Tricolor de mari dimensiuni, desfasurat in centrul orasului Cluj-Napoca, in cadrul unei caravane

Un tricolor cu dimensiunile de 30 X 10 metri a fost desfasurat in centrul orasului Cluj-Napoca de tinerii liberali. Actiunea face parte din “Caravana Tricolorul”, care isi propune sa duca steagul la Alba Iulia, de 1 decembrie, unde va fi arborat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prim-vicepresedintele TNL, Bogdan Pivariu, a declarat, duminica, presei, ca, in urma cu 100 de ani, inaintasii liberali, alaturi de familia regala si partidul lui Iuliu Maniu au contribuit decisiv la Marea Unire.

“Tineretul National Liberal (TNL) marcheaza Anul Centenarului prin proiectul , prin care am dorit sa unim, simbolic, toate judetele Romaniei prin desfasurarea in marile orase a unui tricolor cu dimensiunile de 30 X 10 metri. Caravana a inceput in 18 septembrie in Mehedinti, iar steagul va ajunge la 1 decembrie la Alba Iulia, unde va fi arborat. Acum 100 de ani, inaintasii nostri liberali, alaturi de familia regala si partidul lui Iuliu Maniu, au contribuit decisiv la Marea Unire. La 100 de ani dupa unire, noi facem apel la unitate”, a spus Pivariu.

Presedintele TNL Cluj, Maria Forna, a declarat la randul sau ca tricolorul a fost desfasurat in fata Monumentului Memorandistilor si in Piata Unirii din Cluj-Napoca, in cadrul celor doua momente fiind intonate Imnul National si cantate mai multe cantece patriotice.

“Am fost gazdele tricolorului care a cutreierat orasele Romaniei si ne bucuram ca am putut realiza acest eveniment la 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, facuta cu mare truda de inaintasii nostri”, a spus Forna.

Tricolorul TNL va ajunge la Alba Iulia in 25 noiembrie.

Articole asemanatoare