×

Accesează
contul existent

Stiri

Tricolor de mari dimensiuni, fluturat in fata monumentelor simbol ale municipiului Alba Iulia

Tricolor de mari dimensiuni, fluturat in fata monumentelor simbol ale municipiului Alba Iulia

Un tricolor cu dimensiunile de 30 X 10 metri a fost fluturat, miercuri, de catre liberali, in mare parte tineri, in fata monumentelor simbol ale municipiului Alba Iulia, precum Sala Unirii si Catedrala Incoronarii. Actiunea a facut parte din ”Caravana Tricolorul”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alin Ignat, prim-vicepresedinte PNL, consilier local in municipiul Alba Iulia, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca actiunea ”Caravana Tricolorul” s-a incheiat, miercuri, in Orasul Marii Uniri, dupa ce steagul fusese desfasurat in toate judetele tarii.

”In vremuri in care s-a vorbit atat de mult despre Centenar, s-a vorbit despre generatia de la 1918, despre valorile si principiile lor, despre curajul si daruirea cu care au luptat pentru Romania Mare, s-a vorbit despre patriotism si unitate, s-a vorbit in general, cred ca e momentul sa ascultam istoria, sa ascultam marturia tricolorului si sa actionam, lasand cuvintele la o parte. Sub tricolorul ajuns astazi la Alba Iulia, dupa ce a strabatut toate judetele tarii, in cel mai important proiect national marca TNL, trebuie sa ne luam angajamentul vorbelor putine, insotite de fapte, de concret, de realizari pentru poporul roman, pentru Romania”, a spus Alin Ignat.

Steagul a fost fluturat in fata unor monumente importante din Alba Iulia, precum Catedrala Reintregirii, in care au fost Incoronati Regii Ferdinand si Maria, a Monumentului Unitatii Nationale, proaspat finalizat sau a Salii Unirii, unde s-a semnat actul de Unire.

Prin ”Caravana Tricolorul”, TNL a vrut sa marcheze 100 de ani de la Marea Unire. Actiunea a inceput in 18 septembrie si s-a incheiat la Alba Iulia, avand in vedere ca aici delegatii romanilor transilvaneni au votat unirea Transilvaniei cu Romania.

La actiune au participat si primarul din Alba Iulia, Mircea Hava si presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel.

Articole asemanatoare