×

Camere digitale

Nikon a lansat Z6III, prima camera din lume care foloseste un senzor CMOS partial stivuit

Nikon a lansat Z6III, prima camera din lume care foloseste un senzor CMOS partial stivuit

17.06.2024, 18:06 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Nikon a anuntat Z6III, marcand o premiera in industrie, fiind prima camera foto ce foloseste un senzor CMOS partial stivuit.

Nikon a anuntat Z6III, un hibrid full-frame mirrorless despre spune ca ar folosi primul senzor CMOS partial stivuit din lume. De asemenea, producatorul spune ca Z6III ofera cel mai luminos EVF dintre toate camerele mirrorless si o gama larga de caracteristici mostenite de la camerele de top Z8 si Z9.

Z6III este prima camera mirrorless care a adoptat aceasta noua arhitectura a senzorului, care prezinta mai multe circuite de procesare de mare viteza stivuite in straturi deasupra si dedesubtul zonei de imagine a senzorului. Citirea de mare viteza este posibila gratie acestui nou senzor de 24,5 MP in combinatie cu acelasi motor de procesare EXPEED 7 care este utilizat de Z8 si Z9. Potrivit Nikon, aceste viteze de citire foarte rapide permit viteze imbunatatite si mai multe cadre pe secunda atat in ¬¬modul foto, cat si in cel video.

Nikon marcheaza o premiera in lumea camerelor foto

Adoptarea noului senzor CMOS capabil de citire de mare viteza realizeaza inregistrarea interna de 12 biti 6K N-RAW si ProRes RAW HQ, precum si 10 biti 5.4K ProRes 422 si H.265. Acest lucru permite inregistrarea flexibila a filmului pentru productia video 4K. Atunci cand creeaza videoclipuri 4K sau videoclipuri full HD verticale din ce in ce mai populare pentru smartphone-uri, utilizatorii au libertatea de a decupa, mari, urmari si stabiliza filmarile, sporind optiunile de editare. In plus, inregistrarile video de inalta definitie 4K UHD pot fi create prin oversampling de la 6K.

Pachetul de baterii MB-N14 este optional pentru Z6III, Z7II si Z6II. Pachetul de baterii de putere MB-N14 poate acomoda doua baterii reincarcabile Li-ion EN-EL15c, permitand utilizatorilor sa inregistreze de aproximativ 1,9 ori mai multe fotografii si inregistrari video. Pe langa faptul ca ofera aceeasi rezistenta la praf si stropi de apa precum camera in sine Z6III, acumulatorul MB-N14 Power poate fi folosit in conditii de pana la -10C, facandu-l extrem de util atunci cand fotografiati pentru perioade lungi de timp in conditii grele.

In plus, pachetul de baterii MB-N14 Power este unul de tip "hot swap", care continua sa furnizeze energie chiar si atunci cand una dintre cele doua baterii este scoasa, atata timp cat cealalta nu este epuizata. Bateriile introduse in pachetul MB-N14 Power Battery pot fi incarcate si folosind conectorul USB incorporat, chiar si atunci cand nu este atasat la camera.

Noua camera costa 2.500 de dolari sau aproximativ 2.332 de euro.

Articolul Nikon a lansat Z6III, prima camera din lume care foloseste un senzor CMOS partial stivuit apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare