×

Accesează
contul existent

Laptop

Noul ASUS Zenbook S 14 echipat cu AI, disponibil acum in Romania

Noul ASUS Zenbook S 14 echipat cu AI, disponibil acum in Romania

02.10.2024, 14:48 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

ASUS a anuntat disponibilitatea pe piata romaneasca a noului Zenbook S 14 (UX5406), unul dintre cele mai subtiri si mai portabile PC-uri cu capabilitati AI ale companiei, cu diagonala de 14 inci. Zenbook S 14 are o noua estetica functionala, fiind complet reproiectat, atat in interior, cat si la exterior. Carcasa dispune de noul si inovatorul ASUS Ceraluminum, un material hibrid ceramic obtinut prin tehnologie avansata, disponibil intr-o gama de culori inspirate din natura. Conform producatorului, acest material ofera o rezistenta exceptionala impotriva zgarieturilor si uzurii.

Zenbook S 14 este echipat cu cel mai recent procesor Intel Core Ultra 9 (Seria 2), cu AI integrat si grafica Intel Arc, a carui unitate de procesare neurala (NPU) ofera pana la 47 de tera operatiuni pe secunda (TOPS). Frezarea CNC avansata permite integrarea unei camere de vapori ultra-subtiri in sistemul ultra-silentios de racire ambientala - unic pentru un dispozitiv atat de subtire - asigurand performante TDP ale CPU-ului de pana la 28 de wati cu zgomot minim. Elementele de design functional includ o tasta dedicata Copilot si un touchpad 16:10 supra-dimensionat, care recunoaste gesturi inteligente.

Ecranul ASUS Lumina OLED 3K la 120Hz si sistemul audio puternic, cu patru difuzoare, ofera un divertisment captivant si o experienta de nivel cinematografic foarte realista. Securitatea robusta este asigurata de cipul Microsoft Pluton, iar noua caracteristica de chei de acces Windows stocheaza in siguranta datele de autentificare. Sistemul de camere IR AiSense are functii imbunatatite de securitate biometrica si confidentialitate, precum recunoasterea faciala pentru conectarea si deconectarea automata, Adaptive Lock si Adaptive Dimming.

Primele configuratii Zenbook S 14 (UX5406) disponibile pe piata locala se diferentiaza prin culoarea carcasei si interfata tactila a ecranului, beneficiind de aceleasi dotari cheie: ecran OLED 3K 120Hz, procesor Intel Core Ultra 7 Processor 258V 32GB 1.8 GHz cu Intel AI Boost NPU de pana la 47 TOPS, memorie integrata de 32 GB LPDDR5X, stocare de 1 TB SSD M.2 NVMe PCIe 4.0 si sistem de operare Windows 11 Pro. Pretul modelului UX5406SA-PV178X cu carcasa Scandinavian White porneste de la aprox. 9499 lei, in timp ce UX5406SA-PZ281X, de culoare Zumaia Gray, cu ecran tactil si stylus costa aprox. 9999 lei.

thumbsFoto: ASUS
Un mix de tehnologie si arta

Zenbook S 14 a fost proiectat cu o estetica functionala, apeland la materialul inovator ASUS Ceraluminum, care confera atat durabilitate, cat si eleganta. Folosind tehnologia CNC de ultima ora, Zenbook S 14 atinge o suplete remarcabila, cu o grosime de doar 1,1 cm, integrand in acelasi timp componente avansate, inclusiv un sistem avansat de racire cu camera de vapori. Este singurul laptop care combina o astfel de eleganta si functionalitate si este cel mai subtire si mai compact laptop de 14 inci, subliniind angajamentul ASUS fata de performanta si portabilitate de top. Prelucrarea CNC a condus la design-ul exclusiv al grilei geometrice de deasupra tastaturii si zona extinsa a touchpad-ului. Laptopul este disponibil in doua nuante inspirate de natura - Zumaia Gray si Scandinavian White.

Design-ul sustenabil al Zenbook S 14 implica si husa optionala, care, inspirata de natura, este realizata din poliester reciclat certificat GRS. Aceasta husa intruchipeaza angajamentul fata de inovatia ecologica, fiind inspirata de natura.

thumbsFoto: ASUS
Util pentru mai multe sarcini

Zenbook S 14 ofera capabilitati AI de ultima generatie intr-un format ultra-subtire. Este echipat cu cel mai recent procesor Intel Core Ultra 7 (Seria 2) cu design system-on-chip (SoC). Designul SoC reduce dimensiunea placii de baza cu 27% pentru a creste eficienta generala a racirii si integreaza DRAM LPDDR5X premium, cu consum redus de energie, intr-un pachet compact. Acest al doilea factor scurteaza distanta dintre procesor si memorie, permitand o latime de banda mai mare si o latenta mai mica, ceea ce asigura o stabilitate imbunatatita si performante mai mari. Acompaniat de 32 GB RAM si un SSD PCIe 4.0 de pana la 1 TB, procesorul atinge un TDP de pana la 28 de wati, avand si o unitate de procesare neurala (NPU) care ofera pana la 47 de tera operatiuni pe secunda (TOPS) pentru aplicatii AI moderne, asigurand faptul ca bateria de 72 Wh ofera autonomie suficienta pentru tot parcursul zilei.

Experienta utilizatorului este intuitiva, cu o tasta dedicata Windows Copilot pe tastatura ASUS ErgoSense pentru asistenta instantanee Windows AI si un touchpad supra-dimensionat care se potriveste cu raportul de aspect 16:10 al ecranului. Acest touchpad imbunatateste confortul si usurinta in utilizare, permitand ajustari rapide ale volumului audio, ale luminozitatii ecranului si multe altele prin gesturi inteligente. Ultra-compactul Zenbook S 14 dispune de un set complet de porturi I/O, inclusiv doua USB-C compatibile Thunderbolt 4, un USB 3.2 Gen 2 Type-A, HDMI 2.1 si un jack audio combo. Nu lipseste interfata integrata WiFi 7, cu certificare ASUS WiFi Master Premium.

thumbsFoto: ASUS
Experienta audio-vizuala de top

Ecranul ASUS Lumina OLED 3K la 120Hz este validat Pantone si certificat DisplayHDR True Black 500. Ofera imagini realiste cu culori remarcabile si performante HDR, inclusiv o acoperire in proportie de 100% a gamei de culoare cinematografica DCI-P3, pentru a asigura culori vii. Zenbook S 14 dispune de un sistem audio puternic cu patru difuzoare certificat de Harman Kardon, o realizare inginereasca remarcabila intr-un dispozitiv atat de subtire, capabila de sunet Dolby Atmos multidimensional.

Silentios si sigur

Zenbook S 14 acorda prioritate reducerii zgomotului, avand un sistem avansat de racire cu camera de vapori ultra-subtire, cu doua ventilatoare IceBlade, permitand un mod de racire ambientala sub 25dB si, in acelasi timp, oferind performante TDP de pana la 28W, atunci cand este necesar. Grila cu elemente geometrice de deasupra tastaturii maximizeaza fluxul de aer si minimizeaza patrunderea prafului sau a murdariei.

Confidentialitatea si securitatea utilizatorilor sunt esentiale, fiind sustinute de cheile de acces Windows si Microsoft Pluton, care integreaza hardware, firmware si software pentru a proteja impotriva amenintarilor cibernetice in continua evolutie. Recunoasterea faciala Windows Hello asigura accesul securizat fara a fi nevoie de retinerea unor parole. Camera ASUS AiSense IR activeaza Adaptive Lock, care monitorizeaza prezenta utilizatorului si blocheaza laptop-ul atunci cand utilizatorul se indeparteaza, iar Adaptive Dimming imbunatateste confidentialitatea prin estomparea ecranului atunci cand utilizatorul se uita in alta parte.

thumbsFoto: ASUS
Disponibilitate si preturi

ASUS Zenbook S 14 (UX5406) este disponibil in Romania, preturile pornind de la aproximativ 9499 lei, variind in functie de configuratie si oferta comerciala.

Sursa: ASUS Romania

Articolul Noul ASUS Zenbook S 14 echipat cu AI, disponibil acum in Romania apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare