×

Accesează
contul existent

Camere digitale

Sony lanseaza obiectivul FE 85mm F1.4 GM II, conceput special pentru portrete

Sony lanseaza obiectivul FE 85mm F1.4 GM II, conceput special pentru portrete

31.08.2024, 13:12 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Sony lanseaza FE 85mm F1.4 GM II (SEL85F14GM2), un obiectiv premium care isi propune sa ofere un mix perfect intre rezolutia inalta si un efect bokeh de calitate, cu autofolocalizare (AF) de mare viteza, totul intr-un design compact. Obiectivul se afla acum la a doua generatie si este conceput pe baza design-ului optic extrem de apreciat implementat pe iteratia anterioara, prin care utilizatorii pot obtine o fuziune ideala intre bokeh si rezolutie, integrand in acelasi timp si tehnologii de imagistica digitala de ultima generatie.

Atunci cand este folosit alaturi de cele mai recente modele de camere din seria Sony Alpha, obiectivul devine o optiune ideala pentru o mare varietate de scenarii creative atat in fotografie, cat si in videografie, inclusiv fotografie de portrete, nunti, calatorii si videoclipuri cinematice.

In 2016 am lansat gama noastra de obiective G Master, iar primul model de 85mm F1.4 a fost unul dintre cele trei obiective care au marcat acel moment decisiv pentru Sony. Pentru gama G Master scopul nostru este acela de a proiecta obiective care sa ofere o rezolutie uimitoare si un efect bokeh aratos, integrand simultan cele mai avansate tehnologii existente pe piata. Si suntem mandri sa ducem mai departe aceasta pozitionare datorita noului obiectiv FE 85mm F1.4 GM II. Stim cati fotografi si videografi se bazeaza pe distanta focala de 85mm cu o deschidere mare a diafragmei. Suntem incantati sa oferim o versiune actualizata, dotata cu cele mai noi tehnologii ale noastre in materie de obiective, cu greutate redusa si dimensiuni foarte compacte.

- Yann Salmon Legagneur, Head of IP&S Marketing, Sony Europe


Performanta optica ridicata si efect bokeh de calitate

Design-ul si elementele optice avansate si rafinate ale noului obiectiv FE 85mm F1.4 GM II aduc impreuna efectul bokeh atragator si rezolutia inalta imbunatatita, facandu-l ideal pentru fotografia de portret.

Integrand doua elemente din sticla cu asfericitate extrema (XA) si doua elemente ED cu dispersie foarte scazuta, design-ul optic de ultima generatie suprima in mod eficient aberatiile. Aceasta combinatie ofera rezolutie si claritate pana in margini, rezultand o calitate exceptionala a imaginii. In plus, tehnologia originala Nano AR Coating II de la Sony atenueaza in mod eficient efectele de ghosting si flare pentru obtinerea de imagini clare. Deschiderea circulara a diafragmei cu 11 lamele si optimizarea aberatiei sferice in timpul procesului de proiectare si fabricare ofera un efect bokeh aratos si fluid, caracteristic obiectivelor din gama G Master.

Autofocalizare rapida, precisa, silentioasa si performanta ridicata de urmarire

Autofocalizarea oferita de obiectivul FE 85mm F1.4 GM II este rapida, maximizand avantajul de viteza al camerelor avansate. Pentru imaginile statice, aceasta este de pana la 3 ori mai rapida in comparatie cu modelul anterior, urmarind subiectii aflati in miscare cu o precizie ridicata. De asemenea, face fata fotografierii in rafala la 120fps (cadre pe secunda) posibile alaturi de Alpha 9 III, iar performanta de urmarire a subiectului este imbunatatita de pana la 7 ori.

Design usor si modern, fara compromisuri

Comparativ cu modelul anterior, greutatea noului FE 85mm F1.4 GM II (de 642 grame) este cu aproximativ 20% mai mica, iar obiectivul este cu 13% mai redus ca volum, datorita celei mai recente tehnologii mecanice si inovatiilor in materie de design optic. Obiectivul FE 85mm F1.4 GM II are un diametru al filtrului de ᅬ77 mm, un diametru de 84.7 mm si o lungime de 107.3 mm.

thumbs

Functionalitati eficiente pentru realizarea de continut cinematic

Pentru crearea facila de filme la F1.4, obiectivul FE 85mm F1.4 GM II integreaza un motor liniar XD. Efectul de focus breathing este minim, iar functia de breathing compensationiv in-body este si ea suportata. Obiectivul dispune de doua butoane personalizabile focus hold si de un comutator AF/MF care ofera operabilitate flexibila, in timp ce un inel de diafragma independent si un control al focalizarii manuale cu raspuns liniar (Linear Response MF) ofera tipul de control intuitiv pe care il impune fotografierea creativa.

Proiectat pentru durabilitate

Elementul frontal al obiectivului are un strat de fluorina, care faciliteaza indepartarea amprentelor, a prafului, uleiului si a altor contaminanti de pe suprafata obiectivului. Design-ul rezistent la praf si umiditate ofera fiabilitate suplimentara pentru utilizarea in exterior in conditii dificile.

Pret si disponibilitate

Obiectivul FE 85mm F1.4 GM II va fi disponibil incepand cu luna septembrie a anului 2024, la un pret recomandat de aproximativ 10400 lei, la o varietate de dealeri autorizati Sony.

thumbs

Sursa: Sony Romania

Articolul Sony lanseaza obiectivul FE 85mm F1.4 GM II, conceput special pentru portrete apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare