×

Software

YouTube testeaza noi modalitati de a le oferi utilizatorilor mai mult context si informatii despre...

YouTube testeaza noi modalitati de a le oferi utilizatorilor mai mult context si informatii despre videoclipuri

21.06.2024, 17:16 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Ati avut vreodata senzatia ca un videoclip nu este suficient explicat? YouTube asta crede si testeaza moduri prin care sa ofere mai mult context si informatii despre videoclipuri.

YouTube testeaza o functie de adaugare de note care ofera mai mult context si informatii despre videoclipuri, cum ar fi daca un cantec este o parodie sau daca o filmare mai veche este prezentata ca fiind recenta.

Testul pilot va incepe pe dispozitivele mobile din Statele Unite si va include initial doar limba engleza. Un numar limitat de contributori eligibili va fi invitat prin e-mail sau printr-o notificare in Creator Studio pentru a scrie aceste note. Acesti contributori vor trebui sa aiba un canal de YouTube activ, care nu incalca Standardele Comunitatii.

YouTube vrea sa ofere mai mult context si informatii despre videoclipuri

Utilizatorii din SUA vor incepe sa vada note despre videoclipuri in saptamanile si lunile urmatoare. In acest test pilot, evaluatori terti vor analiza utilitatea notelor. Acesti evaluatori sunt aceleasi persoane care ofera feedback cu privire la rezultatele cautarii si la recomandari. Pe masura ce testul avanseaza, colaboratorii vor putea si ei sa evalueze notele.

Notitele vor aparea public sub un video daca sunt considerate in general utile. Oamenii vor fi intrebati daca o notita este considerata "utila", "partial utila" sau "inutila" si de ce; de exemplu, daca citeaza surse de inalta calitate sau este scrisa clar si neutru.

Un sistem care se imbunatateste pe masura ce sunt scrise mai multe note

De aici, YouTube va folosi un algoritm bazat pe abordarea "bridging" pentru a evalua aceste calificative si a determina ce notite sunt publicate.

Un algoritm bazat pe abordarea "bridging" ajuta la identificarea notitelor care sunt utile pentru un public larg cu diverse perspective. Daca multi oameni care au evaluat diferit notitele in trecut acum evalueaza aceeasi notita ca fiind utila, sistemul va fi mai probabil sa afiseze acea notita sub un video. Aceste sisteme se vor imbunatati continuu pe masura ce tot mai multe notite sunt scrise si evaluate pe o gama larga de subiecte.

"Oamenii vin pe YouTube pentru a impartasi si a afla informatii despre lumea din jurul lor. Cu aceasta functie, suntem incantati sa exploram noi modalitati de a face contextul si mai relevant, dinamic si unic pentru videoclipurile pe care le vizionati, la scara, in marea varietate de continut de pe YouTube. Asteptam cu nerabdare sa primim feedback de la spectatori, colaboratori si creatori in saptamanile si lunile urmatoare, in timp ce lucram pentru a sustine calitatea informatiilor in general pe platforma", se mentioneaza pe blogul companiei.

Articolul YouTube testeaza noi modalitati de a le oferi utilizatorilor mai mult context si informatii despre videoclipuri apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare