×

Politic-Social

Ciolacu: SUA trebuie sa ajunga pe unul dintre primele trei locuri in topul investitorilor straini...

Ciolacu: SUA trebuie sa ajunga pe unul dintre primele trei locuri in topul investitorilor straini in Romania

03.07.2024, 22:30 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Securitatea cetatenilor nostri este asigurata in mod direct prin Parteneriatul Strategic pe care il avem cu SUA", continua postarea Ciolacu.

Premierul sustine ca Romania va continua sa fie un partener deschis si determinat sa contribuie la intarirea acestui parteneriat, cu rezultate pozitive la nivel bilateral, regional si transatlantic.

Ciolacu la Ambasada SUA: Romania datoreaza, in parte, propria crestere economica investitiilor americane

"Este cunoscut faptul ca Romania datoreaza, in parte, propria crestere economica investitiilor americane, prin transferul de tehnologie si cunoastere realizate. Tot asa, companiile americane prezente in Romania datoreaza o importanta parte a profiturilor lor personalului bine pregatit si mediului de afaceri ofertant din Romania. Este reprezentativ, in acest sens, faptul ca, atat numarul de angajati, cat si profiturile companiilor americane cu investitii in Romania, s-au dublat in ultimul deceniu. In 2023, comertul dintre Romania si SUA, impulsionat, in principal, de cele peste 8.700 de societati comerciale cu participare americana din Romania, s-a situat la peste 5,3 miliarde USD. In acelasi timp, comertul cu servicii se apropie de pragul a 2 miliarde USD. Profit de prilej pentru a saluta rezultatele celei de-a IX-a runde a Dialogului Strategic Romania-SUA si accentul pus in cadrul discutiilor din iunie, de la Washington, pe cooperarea economica si in domeniul energetic. Cooperarea economica bilaterala reprezinta un pilon major al Parteneriatului nostru Strategic, un pilon care si-a demonstrat importanta pentru ambele parti, dar al carui potential este departe de a fi atins", a declarat premierul la la receptia gazduita de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independentei Americii, celebrata in 4 iulie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare