×

Politic-Social

Coalitia de guvernare se aduna azi pentru a stabili data alegerilor prezidentiale si parlamentare....

Coalitia de guvernare se aduna azi pentru a stabili data alegerilor prezidentiale si parlamentare. Iese fum alb?

04.07.2024, 07:22 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Dupa ce nu s-au inteles asupra datei de organizare a celor doua scrutinuri, liderii PSD si PNL se reunesc joi sa se puna de acord asupra calendarului electoral.

Luni si marti, premierul Marcel Ciolacu, presedinte al PSD, a avut consultari cu partidele politice pe tema datei de organizare a alegerilor prezidentiale si parlamentare.

Ce vor celelalte partide

USR a reafirmat, la discutiile de la Guvern cu privire la calendarul alegerilor, ca doreste respectarea legii si alegeri la termen, dupa cum a declarat presedintele formatiunii, Elena Lasconi.

AUR -, George Simion, a afirmat ca formatiunea sa era pregatita pentru alegeri prezidentiale pe data de 15 septembrie, dar premierul Marcel Ciolacu "a fost pacalit din nou", "pare captiv unor grupuri de interese" si ia in calcul luna decembrie.

UDMR - Liderul Cseke Attila a declarat ca Uniunea Democrata Maghiara din Romania sustine separarea alegerilor prezidentiale de cele parlamentare si a propus, la consultarile cu premierul Marcel Ciolacu, de la Palatul Victoria, ca alegerile pentru presedintele tarii sa fie stabilite in luna octombrie.

SOS Romania - Diana Sosoaca, a declarat ca i-a propus premierului ca alegerile prezidentiale sa se organizeze pe 10 noiembrie, primul tur, si 24 noiembrie, turul al doilea, iar alegerile parlamentare sa fie organizate pe 8 decembrie.

Partidul Umanist Social Liberal - la consultarile cu premierul Marcel Ciolacu, a sustinut urmatoarele date ale calendarului referitoare la alegerile prezidentiale - 15 si 29 septembrie, confirm deputatului Gratiela Gavrilescu, presedinte al Biroului Executiv al formatiunii.

REPER - sustine organizarea alegerilor prezidentiale la termen, in noiembrie, a declarat, marti, copresedinta formatiunii politice, Ramona Strugariu, dupa consultarile de la Guvern.

Forta Dreptei - turul intai al alegerilor prezidentiale sa se tina simultan cu alegerile parlamentare, pe 1 sau 8 decembrie, iar propunerile pentru al doilea tur al prezidentialelor sunt datele de 15 sau 22 decembrie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare