×

Politic-Social

Incepe Sibiu Sands: Peste 100 de echipe inscrise la volei pe plaja in Piata Mica

Incepe Sibiu Sands: Peste 100 de echipe inscrise la volei pe plaja in Piata Mica

04.07.2024, 07:30 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

A 11-a editie a Sibiu Sands se desfasoara in perioada 4-14 iulie, in Piata Mica. Joi, in prima zi de concurs, se desfasoara meciurile de calificare pentru categoria Amatori. Prezenta la eveniment este din nou una impresionanta: 29 echipe la masculin si 18 la feminin s-au inscris anul acesta la categoria Amatori, 29 echipe de fete participa la categoria U16, iar la Seniori la aceasta editie iau parte 19 echipe la masculin si 14 la feminin, fiecare avand cate doua echipe inscrise din Republica Moldova. In total, 109 echipe vor lupta anul acesta pentru locuri pe podium, cei mai multi jucatori venind din Arad, Cluj, Oradea, Bucuresti, Timisoara, Sibiu si Galati.

Organizatorii pun la bataie anul acesta premii in valoare totala de 5.500 de euro.

"Faptul ca doi ani la rand competitia noastra s-a bucurat de o prezenta atat de mare ne onoreaza si ne intareste convingerea ca Sibiu Sands e un eveniment-reper pentru iubitorii voleiului pe plaja care vor sa isi testeze limitele. Incepem din nou cu o categorie speciala pentru noi, cea de Amatori, acolo unde anul acesta si-au aratat interesul atat de multi sportivi incat ne-am vazut nevoiti sa mai adaugam o zi de competitie dedicata exclusiv calificarilor pe tabloul principal", transmit organizatorii Sibiu Sands.

Terenul este omologat de Federatia Internationala de Volei. Pe astfel de terenuri se desfasoara campionatele mondiale. Publicul va avea la dispozitie o tribuna de 320 de locuri, de la care fiecare va putea sa isi sustina favoritii.

Turneul va debuta cu categoria amatori, unde jucatorii nelegitimati vor avea pentru al doilea an consecutiv un weekend dedicat in cadrul Sibiu Sands.

Calificarile Hobby (4 iulie) se vor juca intre ultimele 10 echipe din ordinea punctajului, pe tablou de 12 cu dubla eliminare, la masculin, iar la categoria feminin vor lupta pentru un loc in turneu ultimele 4 echipe, sub forma unei grupe. Programul va fi intre ora 9 si ora 21, in 4 iulie, iar baietii vor fi cei care vor deschide seria meciurilor.

Categoria Hobby (5-7 iulie) va oferi jucatorilor nelegitimati din nou oportunitatea de a se bucura de meciuri sustinute din tribune de publicul devenit prieten al turneului, in acesti zece ani.

Categoria Under Age (9-10 iulie) are scopul de a promova si dezvolta talentul tinerilor sportivi, oferindu-le o platforma de performanta si vizibilitate.

Categoria Profi/Legitimati (11-14 iulie) ii asteapta pe jucatorii profesionisti sa isi depaseasca limitele si sa lupte pentru un loc pe podiumul Sibiu Sands.

Echipele vor juca dupa regulile Federatiei Internationale de Volei, intr-un sistem eliminatoriu - echipa care castiga inainteaza in clasament, echipa care pierde mai are sansa unui ultim meci. Daca il pierde, iese din competitie, daca il castiga, inainteaza pe tabelul competitional. In final, vor ramane doar patru echipe care vor juca finala mare si finala mica.

Fiecare meci va fi castigat de echipa care castiga doua seturi, in caz de egalitate de seturi 1-1, castiga cel care ia al treilea set. Primele doua seturi se vor juca pana la punctul 21, cu diferenta de 2 puncte, fara punct limita. Daca este cazul, al treilea set se va juca pana la 15, tot cu 2 puncte diferenta.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare