×

Accesează
contul existent

Politic-Social

Laborator clandestin de fabricare a metanfetaminei, descoperit la Sighetu Marmatiei

Laborator clandestin de fabricare a metanfetaminei, descoperit la Sighetu Marmatiei

06.10.2024, 18:47 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures, sub coordonarea Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si a Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj, impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Maramures, au documentat, duminica, activitatea infractionala a unor persoane banuite de comiterea infractiunii de trafic de droguri de mare risc.

"Cercetarile efectuate pana in prezent au reliefat faptul ca, la finalul lunii septembrie, persoanele cercetate, in scopul producerii unor cantitati de droguri de mare risc, s-au deplasat in municipiul Sighetu Marmatiei si au demarat achizitionarea de materiale si substante necesare in procesul de fabricare a metamfetaminei, precum si identificarea unui imobil in care sa poata operationaliza un laborator clandestin. Acestia au inchiriat o locuinta in comuna Petrova, judetul Maramures, unde au transportat echipamentele si substantele, persoanele de origine ceha si slovaca avand cunostintele necesare fabricarii drogului de mare risc (metamfetamina), iar persoanele de origine ucraineana avand rolul de a-i sprijini pe cei doi si de a asigura paza locului de fabricare", transmite Politia Romana.

Pe parcursul a doua zile, cele patru persoane au produs o cantitate de metamfetamina destinata vanzarii, dupa care au intentionat sa paraseasca zona, avand asupra lor aproximativ 1,6 kilograme din substanta produsa.

Acestia au fost prinsi in flagrant in timp ce se deplasau cu doua autoturisme.

De asemenea, s-a facut si o perchezitie domiciliara in imobilul in care a functionat laboratorul ilegal, fiind identificate si ridicate diverse ambalaje, instrumente si ustensile, precum si cantitati de substanta, susceptibile ca ar fi fost utilizate de catre persoanele banuite la producerea metamfetaminei.

"Echipele implicate in activitatea procedurala au fost echipate cu masti de protectie, analiza efectuata de catre specialistii CBRNE, indicand un grad ridicat de toxicitate a aerului din interiorul locuintei utilizate de catre faptuitori ca laborator, in intervalul 02-05 octombrie 2024", arata Politia.

In urma cercetarilor si a probatoriului administrat, a fost dispusa retinerea pentru 24 de ore a patru persoane, respectiv trei barbati de nationalitate ceha si ucraineana si o femeie de nationalitate slovaca, cu varste cuprinse intre 32 si 44 de ani.

Cele patru persoane vor fi prezentate in fata judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Maramures cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare