×

Externe

O noua alianta in Parlamentul European? Viktor Orban anunta formarea unui bloc de extrema dreapta...

O noua alianta in Parlamentul European? Viktor Orban anunta formarea unui bloc de extrema dreapta cu doua formatiuni din Cehia si Austria

30.06.2024, 16:17 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Viktor Orban a prezentat duminica o noua alianta cu Partidul Libertatii din Austria, de extrema dreapta, si principalul partid de opozitie din Cehia, care spera sa atraga alti parteneri si sa devina cel mai mare grup de extrema dreapta din Parlamentul European, informeaza Euronews .

Premierul ungar s-a deplasat duminica la Viena pentru a prezenta alianta "Patrioti pentru Europa" a partidului sau Fidesz cu Partidul Libertatii de extrema dreapta al lui Herbert Kickl si cu partidul ANO al fostului prim-ministru ceh Andrej Babis, iar anuntul a fost facut si pe contul sau de pe platforma X.

Alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie a adus surprize in mai multe tari privind rezultatele bune obtinute de formatiunile de extrema dreapta la nivel european, inclusiv in Franta, Austria si Italia.

In cadrul postarii publicate pe platforma X, Viktor Orban a anuntat ca scopul principal al noii aliante anuntate este acela de a deveni ,,cel mai puternic grup de dreapta din politica europeana".

The political change in Europe has begun! Today we lanched a new political group with @AndrejBabis and Herbert Kickl.

European people want three things: #peace , order and development. All they get from the current Brussels elite is #war , #migration and stagnation.

In this... pic.twitter.com/u3Pd4YaJxy

- Orban Viktor (@PM_ViktorOrban) June 30, 2024

"Europenii doresc trei lucruri: pace, ordine si dezvoltare. (...) Trei partide politice si-au unit fortele astazi: cel mai puternic partid austriac, cel mai puternic partid ceh si cel mai puternic partid maghiar", se arata in postare.

Cu toate acestea, cele trei formatiuni politice vor trebui sa atraga deputati din cel putin inca patru tari UE, pentru ca noul grup sa fie format in urmatoarea structura a Parlamentului European, care se va reuni pentru prima data la Strasbourg pe 16 iulie.

Toate cele trei partide sunt pro-ruse si niciunul dintre ele nu sprijina Ucraina in lupta sa impotriva Rusiei. Ungaria va prelua, incepand cu 1 iulie, presedintia rotativa a Consiliului UE.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare