×

Accesează
contul existent

Externe

Partidul de extrema dreapta AfD se apropie de prima sa victorie majora in alegerile din estul...

Partidul de extrema dreapta AfD se apropie de prima sa victorie majora in alegerile din estul Germaniei

31.08.2024, 19:49 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Partidul de extrema dreapta Alternative fur Deutschland (AfD) este pe cale sa castige cel putin una dintre cele doua alegeri din estul Germaniei care au loc duminica aceasta, punand presiune pe coalitia federala condusa de cancelarul Olaf Scholz, scrie Reuters . AfD, care are o sustinere mai mare in estul fostelor state comuniste, se asteapta sa obtina prima pozitie in alegerile din Turingia si sa fie egal cu conservatorii in Saxonia. Aceste alegeri ar marca prima data de la al Doilea Razboi Mondial cand un partid de extrema dreapta obtine cele mai multe locuri intr-un parlament de stat german.
AfD este estimat sa obtina aproximativ 30% din voturi in Turingia si sa fie intr-o competitie stransa in Saxonia, cu aceleasi procente. In ambele state, noul partid de extrema stanga, Alianta Sahra Wagenknecht (BSW), este asteptat sa obtina locul trei. BSW, fondat de fostul comunist Sahra Wagenknecht, opune atat imigrarea, cat si sprijinul militar pentru Ucraina in conflictul cu Rusia.
Aceste rezultate reflecta o crestere a instabilitatii politice in Germania si sugereaza o fragmentare a peisajului politic care ar putea complica formarea de guverne nationale coerente. AfD foloseste migrarea ca un punct central in campania sa, accentuand esecurile statului si pierderea controlului. In timp ce BSW isi concentreaza atentia pe probleme economice si imigratie, ambele partide isi manifesta dorinta de a imbunatati relatiile cu Moscova.
Popularitatea in scadere a partidelor traditionale ar putea deschide calea pentru o alianta condusa de conservatori in alegerile nationale de anul viitor. De asemenea, exista temeri ca ascensiunea acestor partide ar putea influenta negativ economia Germaniei, influentand capacitatea de atragere a fortei de munca calificata si a investitiilor.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare