×

Politic-Social

Patriarhia Romana are un nou comunicator. Vasile Banescu a renuntat la pozitie

Patriarhia Romana are un nou comunicator. Vasile Banescu a renuntat la pozitie

04.07.2024, 20:49 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Vasile Banescu si-a anuntat decizia prin intermediul unui mesaj public.

"Stimati colaboratori din presa£, dupa o indelungata activitate in zona comunicarii institutionale a Patriarhiei Romane, dupa multi ani in care am incercat sa implinesc cu rigoare si onestitate misiunea onoranta de transmitere in spatiul public a mesajului Bisericii, dar si de traducere contextuala cat mai fidela a continutului real al crestinismului in zona mediatica si sociala, a sosit si timpul asezarii unui punct, nu doar in aceasta prea lunga fraza, ci si in fraza comunicarii mele institutionale cu presa. Decizia asezarii acestui punct este una exclusiv(!) personala", a transmis Vasile Banescu.

El a mai spus ca ramane deschis "dialogului public non-institutional" si ca va face parte din echipa Secretariatului de Stat pentru Culte.

"Raman, insa, deschis dialogului public non-institutional. Parintelui Patriarh ii multumesc si pe aceasta cale pentru sprijinul permanent acordat de-a lungul a 15 ani de stransa colaborare. Prezenta sa in fruntea Bisericii este garantia singulara, deplina si linistitoare a bunei carmuiri a acesteia pe apele fidelitatii depline fata de Traditia Ortodoxiei autentice spre portul stabilelor valori crestine europene, fondatoare inclusiv ale spiritualitatii si civilizatiei romanesti. Adica spre singura zona a libertatii, prosperitatii si stabilitatii socio-religioase reale. Europa actuala nu este doar o constructie politica asaltata de un trecator front de zgomot ideologic, ci o lume in sine formata din sute de milioane de oameni credinciosi, o lume profund democratica, ale carei radacini crestine, in ciuda otravitului si manipulatorului alarmism antioccidental, sunt de neclintit. Din Europa facem parte noi insine. Cu bunele si relele ei/ ale noastre, dar mai ales spre binele nostru comun. Vocatia crestinismului si a Bisericii lui Hristos este universala, nu filetista, nu politica, nu mundana. Subiectul ei nu este etnia sau masa, ci persoana, adica dialogul mantuitor dintre identitate si alteritate. Activitatea mea viitoare se va desfasura in sfera dialogului dintre stat si cultele religioase, fiind onorat sa fac parte din echipa Secretariatului de Stat pentru Culte, dar sa si pot continua realizarea emisiunii "Credinta si cultura" la televiziunea Trinitas a Patriarhiei Romane", a adaugat Vasile Banescu.

Ulterior, Biroul de Presa al Patriarhiei Romane a anuntat ca "incepand de vineri, 5 iulie, noul sau consilier coordonator va fi Preot dr. Adrian Agachi".

"Acesta va prelua inclusiv atributiile postului de comunicator al Patriarhiei Romane in relatia cu presa. Dorim sa multumim domnului Vasile Banescu, atat pentru intreaga contributie la o benefica si eficienta comunicare intre Patriarhia Romana si presa nationala, cat si pentru sustinerea si incurajarea de care au beneficiat membrii Biroului de Presa din partea domniei sale. Activitatea Biroului de Presa va continua pe aceeasi cale a comunicarii institutionale oneste si prompte cu reprezentantii mass-media", a transmis Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Potrivit Patriarhiei, Pr. Adrian Agachi s-a nascut pe 1 iulie 1986 si este licentiat al Facultatii de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" din Bucuresti (2009), masterand al Universitatii din Lampeter, Tara Galilor (2010) si doctor in teologie ortodoxa al Universitatii din Winchester (2012; titlul tezei de doctorat: The Neo-Palamite Synthesis of Father Dumitru Staniloae) precum si membru al AISP (Asociatia Internationala de Studii Patristice).

A slujit ca preot la spitalul de Reumatologie (2014-2019), iar din anul 2019 si pana in prezent, este preot coslujitor la parohia Sfantul Gheorghe - Dudu din localitatea Chiajna. Incepand cu anul 2008 a fost colaborator al Ziarului Lumina, iar intre anii 2014-2024 a lucrat ca redactor la Editura Cuvantul Vietii a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei.

A ocupat functia de consilier patriarhal in cadrul Biroului de Presa si relatii publice al Patriarhiei Romane din data de 1 aprilie 2024, a precizat Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare