×

Accesează
contul existent

Politic-Social

Peste 100 de comandanti si oficiali militari din cadrul echipelor de comanda NATO, la Sibiu

Peste 100 de comandanti si oficiali militari din cadrul echipelor de comanda NATO, la Sibiu

27.09.2024, 12:52 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Cei peste 100 de comandanti si oficiali militari din cadrul echipelor de comanda a aproximativ 30 de structuri ale NATO, precum si sefii fortelor terestre si ai comandamentelor fortelor intrunite din Romania si Bulgaria, au participat, in perioada 23-25 septembrie, la cea de-a 25-a editie a Conferintei Comandantilor de Corp de Armata (Land Corps Commanders Conference - LC3) desfasurata la Sibiu.

In cadrul evenimentului, organizat de Comandamentul Aliat pentru Forte Terestre al NATO (Allied Land Command - LANDCOM) si gazduit de Comandamentul Corpului Multinational de Sud-Est (HQ MNC-SE) de la Sibiu, au fost dezbatute aspecte privind comanda si controlul fortelor terestre, planificarea operationala, nivelul de pregatire pentru lupta si integrarea efectiva a fortelor terestre in ansamblul misiunilor Aliantei Nord-Atlantice.

In deschiderea lucrarilor conferintei, la care au fost invitati sa sustina prelegeri experti din cadrul New Strategy Center (NSC) si Ministerul Apararii Nationale, au fost dezbatute aspecte privind provocarile de securitate din zona Marii Negre ca rezultat al razboiului de agresiune declansat de Federatia Rusa in Ucraina. In cuvantul sau de inceput, generalul Darryl A. Williams, comandantul LANDCOM, a sustinut ca "evenimentul a reprezentat o oportunitate incredibila de a-i aduce impreuna pe liderii militari pentru a discuta despre angajamentul nostru comun fata de conceptele de descurajare si aparare colectiva. Cea de-a 25-a editie a Conferintei Comandantilor de Corp de Armata s-a constituit ca un forum pentru a purta discutii aplicate, pentru a impartasi lectii invatate si a crea o intelegere comuna pentru liderii militari responsabili cu executarea planurilor noastre avansate. Astfel de evenimente ma inspira intotdeauna prin calibrul leadershipului din domeniul fortelor terestre!".

De asemenea, reprezentantii HQ MNC-SE au accentuat rolul central al Corpului in asigurarea unei arhitecturi de securitate robuste in aria sa de operatii si au prezentat aspecte privind provocarile de securitate din regiune in actualul context geostrategic. "Aceasta conferinta este parte integranta a eforturilor aliate de a demonstra coeziunea NATO si de a evidentia capabilitatile si nivelul de operativitate al Aliantei Nord-Atlantice", a afirmat generalul-maior Cristian Dan, comandantul MNC-SE, in deschiderea conferintei.

In cadrul conferintei a fost organizata o vizita la Mausoleul Eroilor de la Marasesti unde, in cadrul unei ceremonii militare, generalul Williams si generalul-maior Dan au tinut un moment de reculegere si au depus o coroana de flori in memoria eroilor cazuti la datorie in Primul Razboi Mondial. In acelasi timp, consilierii politici (Political Advisors - POLADs) s-au angajat intr-o serie de dezbateri pe teme politico-militare, abordand subiecte legate de securitatea regionala si echilibrul puterilor in contextul geostrategic actual, iar subofiterii de comanda (Command Senior Enlisted Leaders - CSELs) ai structurilor militare participante au vizitat facilitatile Centrului National de Instruire Intrunita (CNII), precum si ale Grupului de lupta al NATO din Romania unde au asistat la o expozitie de tehnica organizata de militarii aliati dislocati in Cincu.

Conferinta Comandantilor de Corp de Armata (Land Commanders Conference - LC3) este organizata bianual de catre LANDCOM si reuneste comandanti, consilierii politici (Political Advisors - POLAD) si subofiterii de comanda (Command Senior Enlisted Leaders - CSEL) ai unitatilor de tip corp de armata din structura de forte (NATO Force Structure - NFS) si structura de comanda (NATO Command Structure - NCS) ale Aliantei Nord-Atlantice.

Conferinta reprezinta o platforma de dialog la nivel inalt pentru facilitarea schimbului de opinii si experiente in vederea imbunatatirii nivelului de cooperare si interoperabilitate avand ca scop facilitarea planificarii la nivel tactic si indeplinirea cu succes a obiectivelor comune.

Eforturile integrate la nivelul fortelor terestre si sincronizarea acestora in toate domeniile operationale demonstreaza angajamentul NATO in asigurarea unui climat de securitate stabil in regiunea Marii Negre.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare