×

Eveniment

Briefingul zilei de 06 decembrie 2023

Briefingul zilei de 06 decembrie 2023

07.12.2023, 00:05 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

" Fostul premier Florin Citu, pus sub acuzare pentru achizitiile de vaccinuri din pandemie

Florin Citu, fostul premier PNL si ministru de finante, a fost pus sub acuzare de procurorii anticoruptie pentru infractiunea de complicitate la abuz in serviciu. Va fi greu pentru procurori sa arate ca el a creat un prejudiciu statului cu intentie sau ca a tras vreun folos necuvenit din achizitia de vaccinuri, pentru ca, asa cum arata informatiile furnizate de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), nu exista in acest moment probe directe.

"Mi-am exercitat atributiile de prim-ministru respectand prevederile legale in vigoare", a spus fostul premier. Florin Citu si fostii ministri ai sanatatii Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila apar in dosarul DNA privitor la achizitia de vaccinuri anti-COVID in perioada pandemiei.

" Zone din sectoarele 2 si 3 ale Capitalei, fara apa calda si caldura din cauza unei avarii

Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) S.A. a anuntat, marti, ca din cauza unei avarii produse in cursul acestei dupa-amiezi pe Magistrala III Sud, furnizarea agentului termic pentru apa calda si incalzire va fi sistata in zonele: Mihai Bravu, Masina de Paine, Doamna Ghica, Soseaua Fundeni si Petricani, din sectorul 2 al Capitalei. De asemenea, avaria afecteaza si vor functiona sub parametrii normali zone din sectorul 3 (Vitan, 1 Decembrie, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Rebreanu si Lucretiu Patrascanu).

" Portul Constanta, a treia cea mai mare crestere la nivel european in 2022

Portul Constanta a avut anul trecut a treia cea mai mare crestere la nivel european din punctul de vedere al cantitatii de marfa manipulata, cu un plus de 15%, depasit doar de Gdansk din Polonia (A40%) si Cartagena din Spania (A17%), arata datele publicate de Biroul European de Statistica Eurostat, conform Mediafax. Tarile de Jos sunt in continuare cea mai mare piata pentru transportul maritim de marfa din UE, porturile Rotterdam, Amsterdam si Zeeland acumuland 565 milioane tone de marfuri tranzitate.

" 10 milioane de euro pentru modernizarea birourilor vamale de pe frontiera romano-moldoveneasca

Birourile vamale de frontiera Albita, Sculeni si Giurgiulesti din Romania si birourile vamale Leuseni, Sculeni si Giurgiulesti din Republica Moldova au beneficiat de fonduri de 10 milioane de euro pentru reabilitare si modernizare in cadrul unui proiect co-finantat de Uniunea Europeana. Presedintele Autoritatii Vamale Romane, Ion Cupa, si directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Igor Talmazan, au participat la cea de-a sasea si ultima sedinta a Comitetului de Coordonare a proiectului, la Punctul Vamal Sculeni din Republica Moldova.

" Discutii despre bugetul pe 2024: PNL promite profesorilor salarii mai mari cu peste 50% in august

PNL a decis, in sedinta, ca majorarea salariilor profesorilor va ajunge la peste 50 la suta in august 2024. Si bugetul pentru dezvoltare va avea o majorare de aproximativ 60%, au declarat, pentru Mediafax, surse politice. Marti seara, la sediul PNL a avut loc o discutie pe marginea bugetului pentru 2024. La intalnire au participat presedintele Nicolae Ciuca, ministrul finantelor Marcel Bolos, ministrul educatiei Ligia Deca si grupul fiscal al partidului.

" Cinci persoane din Bucuresti-Ilfov, acuzate ca se casatoreau cu batrani pentru a le lua casele

Politistii pun in executare 4 mandate de perchezitie domiciliara si 10 mandate de aducere in Bucuresti si judetul Ilfov intr-un dosar penal de lipsire de libertate si inselaciune. Conform unui comunicat al politiei, din cercetari s-a stabilit ca cinci dintre suspecti s-au casatorit cu victimele aflate la o varsta inaintata, dupa care le-au deposedat de bunuri imobile, conform Mediafax.

" Cristian Pluta, fostul director al Administratiei Spitalelor din Bucuresti, trimis in judecata in stare de arest preventiv pentru coruptie

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus miercuri trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a fostului director al ASSMB, Cristian Pluta. El a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv. La data faptelor el era director general, respectiv director adjunct al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (A.S.S.M.B.). Este acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare