×

Accesează
contul existent

Burse

Bursa: Mandatul lui Adrian Tanase la conducerea Bursei de Valori, prelungit pana pe 30 iunie 2025

Bursa: Mandatul lui Adrian Tanase la conducerea Bursei de Valori, prelungit pana pe 30 iunie 2025

25.10.2024, 18:11 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a decis sa prelungesca mandatul de director general al lui Adrian Tanase pana pe 30 iunie 2025, potrivit unui anunt publicat de operatorul pietei de capital pe site-ul bvb.ro. Mandatul lui Tanase urma sa expire la finele acestui an.

Recent Bursa de Valori a anuntat ca a lansat un proces de recrutate de CEO la care participa si Adrian Tanase. Adrian Tanase, director general al BVB, spune ca se astepta la lansarea unui proces deschis de recrutare a CEO-ului. "Candidez pentru ca sunt foarte interesat de un nou mandat de CEO la BVB. Interesul vine mai ales din perspectiva operationalizarii CCP.RO. Cred ca proiectul stabilirii unei contraparti centrale in Romania este cel mai important proiect al Bursei", spunea el pentru ZF.

Transformarile ce vor fi generate de implementarea CCP pe piata locala de capital, cu toate etapele de dezvoltare ulterioare autorizarii initiale, sunt mult mai ample decat banuiesc multi, continua el.

"Se spune ca BVB trebuie sa se concentreze pe aducerea de noi emitenti si noi investitori. Cred ca focusul trebuie sa fie pe crearea unei infrastructuri competitive care sa genereze oportunitati de business intermediarilor locali. Asta va face un CCP bine implementat, va crea premisele dezvoltarii unei comunitati locale de intermediari puternice care sa ne aduca mai multi emitenti si investitori la bursa. in opinia mea, aceasta este singura cale de dezvoltare sustenabila a BVB".

Consiliul, al carui presedinte este Radu Hanga, fiind votat de actionari, i-a prelungit mandatul de doua ori cu cate un an actualului director.

BVB este operatorul pietei de capital, companie cu o capitalizare bursiera de 433 mil. lei. BVB implementeaza strategia de dezvoltare a pietei de capital din Romania.

In ultimul an actiunile au scazut cu 25%. BVB a avut in ultimii ani cresteri accelerate ale actiunilor in contextul maximelor istorice, a listarii Hidroelectrica, si a alegerilor pentru noul CA.

Adrian Tanase, 49 ani, a absolvit, in 1998, Facultatea de Cibernetica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Tanase are o experienta profesionala de aproape 20 de ani exclusiv in piata de capital, cu focus pe management de portofoliu.

Anterior primirii avizului din partea ASF pentru pozitia de director general al BVB, pe 23 ianuarie 2018, Tanase a fost Chief Investment Officer in cadrul NN Pensii, cel mai mare administrator de active financiare din piata de capital locala.

Consiliul Bursei de Valori i-a prelungit cu un an mandatul de director general lui Adrian Tanase la finele anului trecut. Anterior, mandatul acestuia a mai fost prelungit cu un an in 2021 si 2022 pentru finalizarea proiectului Contrapartii Centrale.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare