×

Accesează
contul existent

Burse

Bursa. Vanzarile de proprietati inchiriate pe termen lung ale One United Properties au atins 52...

Bursa. Vanzarile de proprietati inchiriate pe termen lung ale One United Properties au atins 52 mil. euro in ultimele 18 luni. Tranactiile au avut un randament mediu de 6,6%

28.10.2024, 08:29 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier: ONE) a vandut proprietati inchiriate pe termen lung, parte din portofoliul sau de proiecte comerciale, in valoare de 52,4 milioane de euro in ultimele 18 luni. Suprafata totala a acestor proprietati este de 20.851 metri patrati GLA (suprafata bruta inchiriabila), iar tranzactiile au inregistrat un randament mediu de 6,64%.

"Activitatea intensa pe care divizia comerciala a companiei noastre a derulat-o in ultimul an si jumatate indica o crestere semnificativa a interesului investitorilor pentru activele generatoare de venit, ceea ce ne arata ca piata de vanzare a acestor proprietati este nu doar dinamica, ci si lichida", spune Mihai Paduroiu, CEO Office Division One United Properties.

El apreciaza ca aceasta tendinta este alimentata de scaderea ratelor dobanzilor, ceea ce face ca randamentele de piata sa devina din ce in ce mai atractive pentru investitori.

"Am vandut toate activele inchiriate din portofoliu care aveau dimensiune mica, sub 10 milioane de euro per proprietate, iar cererea pe care am gasit-o in piata a fost foarte robusta", adauga Mihai Paduroiu.

Printre proprietatile tranzactionate se numara One Herastrau Office, spatiul comercial Lidl de la One Verdi Park, cladirea One North Gate 2, precum si spatiile comerciale din dezvoltarile One Cotroceni Park si One High District destinate deschiderii unor noi centre sportive cu piscina operate de WorldClass.

One United Properties a inceput recent constructia One Technology District, un campus de birouri si laboratoare de cercetare care se doreste a fi cel mai sustenabil din Romania si unul dintre cele mai sustenabile din Europa, proiect construit pentru gigantul german Infineon Technologies, companie listata la Bursa din Frankfurt si lider mondial in domeniul semiconductorilor. One Technology District va gazdui cel mai mare centru de cercetare si dezvoltare pentru cipuri semiconductoare din sud-estul Europei si va acoperi nevoile Infineon pentru o perioada de 15 ani, incepand cu anul 2026. Valoarea totala a contractului se ridica la 57 de milioane de euro (fara TVA) si reprezinta unul dintre cele mai mari acorduri de preinchiriere inregistrate vreodata pe piata locala de birouri.

La 30 iunie, portofoliul comercial al One United Properties includea 163.000 metri patrati GLA, dintre care 119.000 mp operationali in dezvoltari precum One Tower, One Cotroceni Park, One Verdi Park si Eliade Tower, si in constructie One Gallery (fosta hala Ford aflata in plin proces de restaurare), One Technology District si Mondrian Bucuresti.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare