×

Zf 24

Bursa: Ministerul Energiei vrea ca Nuclearelectrica sa continue proiectul bazat pe tehnologia...

Bursa: Ministerul Energiei vrea ca Nuclearelectrica sa continue proiectul bazat pe tehnologia reactoarelor modulare mici si sa majoreze la 243 mil. dolari plafonul creditului acordat filialele RoPower Nuclear doar daca finantarea nu poate fi asigurata din alte surse

03.07.2024, 09:16 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN), singurul producator de energie nucleara din Romania, a anuntat primirea unei solicitari din partea Ministerului Energiei pentru completarea ordinii de zi a Adunarii Generale a Actionarilor din 18 iulie, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori.

Printre aceste puncte se numara continuarea proiectului bazat pe tehnologia Reactoarelor Modulare Mici, dupa ce in AGA din aprilie statul roman s-a abtinut de la vot, si majorarea plafonului la 243 mil. dolari de la Nuclearelectrica (creditor) catre filiala RoPower Nucleare (imprumutat) cu mentiunea ca accesarea se va face de "numai in masura in care nu se va putea asigura finantarea Proiectului SMR de la Doicesti din alte surse (capital social, generat prin modificarea structurii actionariatului RoPower Nuclear, sau imprumuturi/credite bancare sau alte surse de finantare) si, oricum, numai pana la identificarea unor astfel de alte surse de finantare", se arata in raportul publicat la BVB.

Un alt punct pe ordinea de zi vizeaza ,andatarea Consiliului de Administratie al RoPower Nuclear sa poata decide, in limita valorii totale aprobate pentru etapele FEED Faza 2 Offshore si FEED Faza 2 Onshore, modificarea structurii bugetului contractelor aferente acestora, precum si alte modificari minore, in structura si continutul acestor contracte, rezultate ca necesare in urma negocierilor dintre RoPower Nuclear si partenerii contractuali, cu incadrarea in bugetul total alocat si aprobat pentru Proiect si corelat cu disponibilitatea resurselor de finantare.

Nuclearelectrica are o capitalizare bursiera de 13,7 mld. lei. De la inceputul lui 2024 actiunile s-au depreciat cu 7,5%.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare