×

Zf 24

Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, cofondat de Octavian Iacob, isi extinde...

Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, cofondat de Octavian Iacob, isi extinde operatiunile de distributie de medicamente in Bulgaria si pregateste intrarea pe piata din Republica Moldova in 2025

03.07.2024, 10:39 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, format din Direct Pharma Logistics, Pharmalink si Farmatop, isi extinde operatiunile de distributie de medicamente in Bulgaria si pregateste intrarea pe piata din Republica Moldova in 2025.

"Misiunea noastra este aceea de a facilita accesul pacientilor din Bulgaria la medicamente si solutii inovative care nu sunt disponibile pe piata din Bulgaria, din diferite motive legate de strategiile companiilor si a autoritatilor din tarile respective. De aceea, am decis sa ne implicam in acest proces, sa acoperim cat mai multe dintre verigi: inregistrarea produselor, promovarea lor, importul si distributia acestora", spune Octavian Iacob, Cofondator Direct Pharma Logistics.

Grupul tinteste o crestere anuala de minim 10% a afacerilor si mentinerea indicatorului EBITDA la nivel de doua cifre.

Conform declaratiilor Uniunii Farmaceutice Bulgare, desi numarul de farmacii este aproape dublu fata de media europeana, exista un deficit important din perspectiva numarului de farmacisti si un deficit major de medicamente.

"Vom lucra indeaproape cu producatorii bulgari pentru lansarea de produse noi pe piata din Romania. Un alt obiectiv este de a intelege mai bine nevoile autoritatilor, medicilor si pacientilor din Bulgaria", spune Marius Minca, CEO al companiei Pharmalink.

Pentru inceput, structura comerciala a organizatiei din Bulgaria va fi formata dintr-un director general, in persoana lui Marius Canalau, un farmacist sef, un legal adviser si 4 reprezentanti medicali, iar activitatea de depozitare, logistica si distributie va fi coordonata de partenerul local al grupului, compania bulgara Medex.

"Pentru producatorii cu care noi colaboram, un mare avantaj este reprezentat de simplificarea accesului in alte piete invecinate cu Romania, unde acestia nu sunt prezenti in acest moment. De asemenea, vom putea negocia si semna contracte de exclusivitate cu viitori parteneri care isi doresc sa acceseze mai multe piete printr-un singur partener. De-a lungul celor 10 ani de activitate, ne-am confruntat cu aceasta solicitare din partea unor companii partenere si mereu ne-am dorit extinderea si pe alte piete. Am vrut insa mai intai sa ne consolidam ca grup, sa capatam experienta pe care azi o avem, asadar a venit momentul sa ne desfasuram activitatea in mai multe zone din Europa", a adaugat Octavian Iacob, Cofondator Direct Pharma Logistics.

In primul trimestru al anului 2024, Direct Pharma Logistics a avut o cifra de afaceri de 11 milioane de euro, cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul de trei companii implineste anul acesta 10 ani de activitate si are o echipa de 100 de membri.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare