×

Accesează
contul existent

Burse

Bursa: Teilor Holding, compania care detine lantul de bijuterii Teilor, atrage 7,4 milioane de lei...

Bursa: Teilor Holding, compania care detine lantul de bijuterii Teilor, atrage 7,4 milioane de lei si 2,9 mil. euro de la investitori printr-o emisiune de obligatiuni la o dobanda de 9,5% respectiv 8,5% pe an. Instrumentele sunt negarantate. Investitor surpriza: fosta Agromec Ramnicu-Valcea

25.10.2024, 18:16 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Teilor Holding, grup de companii care include lantul de bijuterii de lux Teilor si care poarta numele strazii unde a avut primul sediu din Pitesti, s-a finantat cu 7,4 milioane de lei si 2,9 milioane de euro de la investitorii de la Bursa de Valori Bucuresti printr-o emisiune de obligatiuni cu o dobanda de 9,5% respectiv 8,5% pe an, potrivit unui anunt publicat la bvb.ro. Astfel Teilor urmeaza sa revina la Bursa de Valori Bucuresti si sa listeze aceste instrumente.

"Emisiunea TEI29 este formata dintr-un numar de 74.160 obligatiuni, cu valoare nominala de 100 RON / obligatiune, la pretul de oferta de 100 RON / obligatiune, in valoare totala de 7.416.000 RON, iar emisiunea TEI29E este formata dintr-un numar de 29.275 obligatiuni, cu valoare nominala de 100 EUR / obligatiune, la pretul de oferta de 100 EUR /obligatiune, in valoare totala de 2.927.500 EUR. Dobanda pentru obligatiunile in RON este de 9,5% / an, astfel incat obligatiunile sunt purtatoare a unei rate nominale a dobanzii fixe de 9,5% / an, iar dobanda pentru obligatiunile in EUR este de 8,5% / an, astfel incat obligatiunile sunt purtatoare a unei rate nominale a dobanzii fixe de 8,5% / an. Plata cuponului va fi efectuata semestrial".

Pe de alta parte, Aldani Master Capital (simbol bursier AGQR), fosta Agromec Ramnicu-Valcea, a anuntat ca a subscris 2,5 mil. lei in emisiunea de obligatiuni in lei cu maturitatea pe cinci ani.

Compania antreprenoriala - care detine cel mai mare lant de magazine de bijuterii din Romania - are doua emisiuni de obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti: una de 6,27 mil. euro, scadenta pe 3 decembrie 2026, cu un cupon de 5,75% pe an, respectiv una de 14 mil. lei, scadenta pe 3 decembrie 2026, cu o dobanda de 8,25%.

Potrivit informatiilor ZF, fondurile atrase sustin planurile de deschidere de noi magazine si achizitii de marfa necesara pentru aceste magazine, cat si pentru investitii si capital de lucru. Teilor a raportat venituri de 239 mil. lei in S1/2024, plus 24% si pierderi de 1,3 mil. lei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare