×

Accesează
contul existent

Profesii

Business Magazin. Cine si cum remodeleaza lumea? Care sunt sectoarele care vor fi cel mai mult...

Business Magazin. Cine si cum remodeleaza lumea? Care sunt sectoarele care vor fi cel mai mult impactate de noua revolutie industriala

25.08.2024, 18:30 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Schimbarile se produc cu viteza tot mai mare in toate domeniile, iar orizontul de timp in care lucrurile vor fi diferite in mod radical este de ordinul catorva ani. Digitalizarea si IA modeleaza deja afaceri, slujbe, moduri de gandire. In acest univers in permanenta miscare, sustenabilitatea si educatia pot juca un rol esential. Care sunt cele mai bune alegeri? Cum poate fi creat un viitor prosper? Ce pret trebuie platit si de catre cine?

Raportul dintre lumea fizica si cea digitala a fost dat peste cap. Dintr-o data, multe afaceri trebuie sa treaca in lumea digitala pentru a supravietui. Lumea se misca foarte, foarte repede in aceasta directie. Digitalizarea pune multa presiune asupra societatii noastre si pe langa toate acestea a venit si inteligenta artificiala. Este acolo de cativa ani, ne ameninta, vine peste noi. Vedem lansarile tehnologii si produse noi care se intampla acum, totul este foarte clar", a spus economistul Cristian Muresan, specializat in inteligenta economica, in a 19-a editie a forumului "Superbrain: "Defining our future". In opinia sa, toate aceste schimbari aduse de tehnologie, de transformarea digitala, de sustenabilitate duc la o revolutie industriala.

"Parerea mea este ca suntem la inceputul unei revolutii industriale foarte mari. Peste cinci ani cred ca lucrurile vor fi foarte diferite, iar intregi domenii de activitate precum medicina, jurnalismul, turismul, cinematografia, dreptul, crearea de continut se vor remodela", a detaliat economistul. De altfel, de-a lungul timpului, economia globala a mai trecut prin asemenea schimbari, iar modul in care traiesc oamenii si in care functioneaza mediul de business s-a transformat de nenumarate ori.

Cititi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare