×

Zf 24

Confederatia Patronala Concordia a participat, la Budapesta, la reuniunea BusinessEurope. Radu...

Confederatia Patronala Concordia a participat, la Budapesta, la reuniunea BusinessEurope. Radu Burnete, director executiv al Concordia: Daca nu facem din nou UE o destinatie atractiva pentru afaceri, peste 5 ani va fi prea tarziu sa mai recuperam in competitia globala

01.07.2024, 15:39 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Confederatia Patronala Concordia a participat, la Budapesta, la reuniunea confederatiilor membre BusinessEurope, unde s-au discutat prioritatile mediului de afaceri pentru viitoarea Presedintie ungara a Consiliul Uniunii Europene.

"Mesajul companiilor europene este simplu. Nu fac fata competitiei globale cu China si America pentru ca, in Europa, energia este mai scumpa, nivelul de reglementare, mai mare, piata este mai fragmentata si politica industriala europeana are obiective mari, generale si resurse putine. Avem nevoie de mai multa Europa, nu mai putina, dar de mai multa Europa altfel decat pana acum. Daca nu schimbam radical directia si nu facem din nou Uniunea Europeana o destinatie atractiva pentru a dezvolta afaceri, peste 5 ani va fi prea tarziu sa mai recuperam in competitia globala", a a declarat Directorul Executiv al Confederatiei Patronale Concordia, Radu Burnete.

In cadrul intalnirii, oficialii BusinessEurope s-au intalnit cu Tamas Sulyok, Presedintele Ungariei, si cu Marton Nagy, Ministrul pentru economie nationala al Ungariei si Enrico Letta, autorul unui raport despre Piata Unica Europeana.

Potrivit BusinessEurope, intr-o lume marcata de tensiuni geopolitice in crestere, Europa trebuie sa relanseze politicile UE pentru a adresa decalajul sau tot mai mare de competitivitate, daca doreste sa ramana o ancora a pacii, prosperitatii, securitatii si stabilitatii si sa continue sa sprijine Ucraina, implicand activ actorii economici europeni in reconstructia sa.

In opinia patronatelor, este imperativ ca institutiile UE sa convina asupra unei agende strategice in perioada 2024-2029, care sa puna in aplicare noul Acord European privind Competitivitatea, dupa cum a solicitat Consiliul European in aprilie 2024.

"Acum este timpul sa activam noul pact al competitivitatii europene, care va asigura premisele pentru ca Uniunea Europeana sa ramana alegerea companiilor de succes, capabile sa creeze locuri de munca de calitate, ca parte a tranzitiei catre economia sustenabila si digitala. Aceasta va necesita o relansare a politicilor UE, cu urmatoarele prioritati, pentru a doua jumatate a anului 2024: reducerea exceselor de reglementare in cadrul unei piete unice bine integrate, o autonomie strategica deschisa a UE si o strategie industriala ambitioasa care sa completeze Pactul Verde (Green Deal), inclusiv o solutie structurala pentru diferenta de cost al energiei dintre UE si principalii nostri concurenti. Piata unica este un atu esential pentru industria europeana, atunci cand concuram la nivel mondial. Liderii UE ar trebui sa profite de impulsul creat de raportul Letta pentru a reporni piata noastra unica si a imbunatati productivitatea", a spus Presedintele BusinessEurope, Fredrik Persson.

Confederatia Patronala Concordia este partener social reprezentativ la nivel national, care aduce impreuna firme cu peste 350.000 de angajati din 17 industrii esentiale pentru economie, cu o pondere de mai mult de un sfert din PIB-ul Romaniei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare