×

Zf 24

Grupul elvetian Ameropa, cel mai puternic din agrobusinessul romanesc, cumpara pachetul majoritar...

Grupul elvetian Ameropa, cel mai puternic din agrobusinessul romanesc, cumpara pachetul majoritar de actiuni al Agrotex, trader local de materiale agricole si cereale din Satu Mare

02.07.2024, 11:27 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Ameropa Group, business detinut de investitori elvetieni, a cumparat prin compania Promat Comimpex, aflata in portofoliul din Romania, pachetul majoritar de actiuni in Agrotex, trader de materiale agricole si cereale din Satu Mare, care avea capital autohton si ruleaza afaceri de peste 150 de milioane de euro.

Tranzactia este supusa documentatiei finale, formalitatilor legale si aprobarii Consiliului Concurentei. Reprezentantii celor doua entitati nu au oferit valoarea tranzatiei.

"Aceasta investitie reprezinta un pas firesc in dorinta noastra comuna de a explora noi oportunitati de dezvoltare si extindere a pietei si, in general, de a asigura o crestere durabila pe termen lung in sectorul agricol local. Un element important pentru noi este echipa de management dedicata si profesionista a Agrotex, cu care vom continua sa lucram dupa finalizarea achizitiei. De fapt, atat ceilalti reprezentanti ai Promat, cat si eu vom face parte din structura viitorului Consiliu de Administratie al Agrotex", a spus Cristian Moldovan, director general al Promat Comimpex.

Reprezentantii grupului elvetian spun ca aceasta achizitie este strategica, dorindu-si sa optimizeze operatiunile si sa stimuleze cresterea si dezvoltareaintr-una dintre regiunile agricole cheie ale Romaniei, nord-vest. Tinta grupului Ameropa este de a construi unul din cele mai importante grupuri de agrobusiness din regiune. Astfel, integrarea Agrotex este un pas vital in contribuirea la dezvoltarea sectorului agricol local.

"Suntem incantati ca achizitia de catre Promat a pachetului majoritar de actiuni in Agrotex ne va permite sa sustinem in continuare obiectivele noastre de crestere, specializare si diversificare a afacerii. In calitate de director general, impreuna cu echipa de management care a contribuit la dezvoltarea afacerii, vom continua sa conducem operatiunile Agrotex lucrand indeaproape cu echipa Promat. Asteptam cu nerabdare sa valorificam experienta noastra odata cu modelul de afaceri si experienta Promat", a spus Adrian Mircea Lata, director general al Agrotex. El este si unul dintre actionarii companiei alaturi de Florentina Lata si Dana Mirela Savinescu.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare