Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, securitatea cibernetică devine o prioritate esențială pentru organizații, guverne și pentru fiecare dintre noi. Anul 2024 a adus o serie de provocări fără precedent în acest domeniu, pe fondul avansului tehnologic rapid și a amenințărilor cibernetice tot mai sofisticate. Observăm tot mai des atacuri direcționate inclusiv către infrastructuri critice, ceea ce subliniază vulnerabilitățile sistemelor esențiale. Datele colectate de noi arată că sectorul energetic a fost cel mai vizat (31% dintre atacuri), urmat de administrația locală și centrală (27%) și industria IT&C (25%).
Deschidem prima ediție în limba română a raportului BIS, trecând în revistă principalele provocări cu care se confruntă securitatea cibernetică în 2024, incidentele de securitate notabile care au avut loc și schimbările semnificative în reglementări și practici. Unul dintre cele mai mari obstacole în calea securității cibernetice este complexitatea crescândă a amenințărilor. Atacurile ransomware continuă să fie printre cele mai frecvente forme de atac, iar în 2024, grupările de hackeri au devenit mai organizate și mai sofisticate. Nu mai este vorba doar despre criptarea fișierelor și cererea de răscumpărare; acum, atacatorii amenință să publice date sensibile, aplicând presiune suplimentară asupra victimelor.
Descarcă gratuit Raportul Business Internet Security 2025, pentru a descoperi mai multe despre provocările și amenințările cibernetice cu care se confruntă mediul de afaceri din România și care sunt predicțiile pentru anul 2025.
Descarcă Raportul Business Internet Security 2025