×

Stiri

Cartile de toamna sunt lansate la Bookfest Brasov

Cartile de toamna sunt lansate la Bookfest Brasov

Salonul de Carte Bookfest se intoarce la Brasov, intre 18 si 21 octombrie, in Aula Universitatii Transilvania, cu o serie de volume noi care redau reperele de pe piata cartilor de toamna, de la Centenarul Marii Uniri la "fake news", arata un comunicat remis MEDIAFAX.

Peste 30.000 de volume sunt anuntate pentru evenimentul de la Brasov, adunand pe coperte autori ca Lucian Boia, Catalin Dorian Florescu, Adrian Lacatus, Marius Oprea, Simona Preda, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Marian Voicu, Andreea Rasuceanu, Ioan Stanomir, Radu Vancu si Mihail Vakulovski.

Salonul de Carte Bookfest de la Brasov marcheaza cea de-a patra editie a manifestarii, printre editurile prezente numarandu-se ART, Atman, Corint, Curtea Veche Publishing, Herald, Humanitas si Humanitas Fiction, Litera, Nemira, Niculescu, Nomina, Proema, RAO, Shambala, Trei, Trinity, distribuitori de jocuri pentru copii (Happycolor si Ludicus games), distribuitori de muzica (Music Media), dar si distribuitori de carte precum Okian (reprezentanti Pearson-Longman in Romania) si Usborne.

Joi, in prima zi a Salonului de Carte Bookfest de la Brasov, publicul este asteptat, de la 18.30, la dezbaterea prezentata de dr. ing. Claudiu Pozna "Inteligenta artificiala - mit sau realitate".

In premiera pentru Salonul de Carte Bookfest Brasov, vineri, de la ora 17.00, vizitatorii il vor putea intalni pe multipremiatul romancier Catalin Dorian Florescu. Acesta va discuta despre cel mai recent volum al sau, un bestseller Humanitas, "Barbatul care aduce fericirea". Evenimentul va fi urmat si de o sesiune de autografe.

Apoi, de la ora 18.30, Radu Paraschivescu va prezenta in avanpremiera fragmente din noua sa carte, "Orice om ii este teama" (PSD in doi ani si trei premieri). Radu Paraschivescu il va avea alaturi la eveniment pe decanul Facultatii de Litere din Universitatea Transilvania, Adrian Lacatus.

Sambata, istoricul si fostul presedinte al Institutului de Cercetare a Crimelor Comunismului Marius Oprea este asteptat la Bookfest Brasov pentru un eveniment consacrat cartilor sale care trateaza trecutul recent al Romaniei: "Mostenitorii Securitatii" (volum aparut la editura Polirom in editia a II-a, revizuita si adaugita) si "Rola 800. Constantin Hagea, omul care a umilit Securitatea" (aparuta la editura Corint).

La Editura Humanitas, incepand cu ora 13.00, va fi lansat volumul "De la Dacia antica la Marea Unire, de la Marea Unire la Romania de azi" al istoricului Lucian Boia, ce face parte din seria cartilor dedicate Centenarului Marii Uniri. De la ora 13.30 va avea loc lansarea volumului "La Centenar. Recitind secolul Romaniei Mari", de Ioan Stanomir. Alaturi de autor, va lua cuvantul si poetul si activistul civic Radu Vancu, iar evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

"Matrioska mincinosilor. Fake news, manipulare, populism", de Marian Voicu, si "Vin rusii! 5 perspective asupra unei vecinatati primejdioase", cu texte de Vitalie Ciobanu, Sabina Fati, Valentin Naumescu, Ioan Stanomir si Marian Voicu, sunt cele doua carti care vor fi prezentate, sambata, de la 14.30, de Marian Voicu, Ioan Stanomir si Radu Vancu.

Editura Corint a programat duminica evenimentul de lansare a volumului pentru copii "Mortina" de Barbara Cantini. Cei mici vor avea parte in cadrul evenimentului de o petrecere cu "face painting" de Halloween, modelare baloane, animatie dar si surprize comestibile.

Duminica, de la ora 15.00, va avea loc un eveniment dedicat celor mai noi aparitii Humanitas despre Centenarul Marii Uniri, prin lansarea unor volume ca "Jurnalul unui medic militar, 1917–1918. Cu acuarele si desene de Niculina Delavrancea-Dona", de Raul Dona.

Articole asemanatoare