×

Accesează
contul existent

Stiri

Dezbaterea "Valori morale in Anul Centenarului" ii aduce pe filosofi la ICR

Dezbaterea "Valori morale in Anul Centenarului" ii aduce pe filosofi la ICR

Dezbaterea "Valori morale in Anul Centenarului" aduce, marti, o serie de profesori si lectori de la facultatile de filosofie din Bucuresti si Cluj-Napoca in Sala Mare a Institutului Cultural Roman (ICR), pentru o discutie legata de reperele care au condus secolul trecut de la Marea Unire.

Sunt invitati la dezbatere Mircea Dumitru, rector al Universitatii din Bucuresti, Valentin Muresan, Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti, Viorel Vizureanu, Facultatea de Filosofie, Cristian Iftode, Facultatea de Filosofie, si lect. univ. dr. Emilian Mihailov, director executiv al Centrului de Cercetare in Etica Aplicata.

"Dezbaterea va fi un excelent prilej de reflectie asupra progresului si a valorilor morale care au marcat parcursul istoric al Romaniei in ultimii o suta de ani. Cu aceasta ocazie, participantii la discutie vor evoca legatura intima dintre Centenarul Marii Uniri si problematica valorilor morale, o legatura ce reflecta dimensiunea dubla a idealului Marii Uniri, nu doar politica, ci si profund morala. Totodata, dezbaterea va constitui si o provocare de reflectie asupra prezentului romanesc, la 100 de ani de la Marea Unire", arata organizatorii.

Intrebarea sub care va sta intregul eveniment este: "Cat de mult am invatat impreuna in ultima suta de ani, unde suntem acum si, mai ales, care sunt perspectivele morale ale societatii romanesti".

Intrarea la eveniment de la ICR Bucuresti este libera.

Articole asemanatoare