×

Stiri

Dragnea: Ne criticam, dar din pacate se merge prea departe

Dragnea: Ne criticam, dar din pacate se merge prea departe

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, in sedinta solemna a Parlamentului dedicata Centenarului, ca romanii trebuie sa fie uniti, dand exemplu negativ votul europarlamentarilor in PE in favoarea rezolitiei ce viza Romania.

"Traim in aceste zile, asa cum simtim cu totii, un moment unic in istoria tarii noastre. Romania implineste 100 de ani. E un veac de unitate. Peste trei zile vom sarbatori Marea Unire, dar azi trebuie sa marcam faptul ca pe 28 nov, cu 100 de ani in urma, Congresul General al Bucovinei a votat unirea cu tara mama Romania. Ii salut pe parlamentarii de Suceava. La multi ani, Bucovina. Aceeasi urare o transmit celor din Basarabia de peste Prut. Astazi ne desparte o granita imaginara, insa nimeni nu poate sa traseze granite in sufletul unui popor. Am fost intrebat in aceste zile care cea mai importanta realizarea a Romaniei la 100 de ani de la unire. Este greu de ales pentru ca sunt multe fapte mari, atat in perioada interbelica, dar si in comunism, cand au fost oameni care s-au jertifit pentru... Cea mai mare realizare este integrarea euro-atlantica a Romaniei", a declarat Liviu Dragnea, in sedinta solemna dedicata Centenarului.

Presedintele PSD a declarat ca romanii trebuie sa fie uniti, dand exemplu negativ votul europarlamentarilor in PE in favoarea rezolitiei ce viza Romania.

"Avem obiective clare. Adoptarea monedei euro, aderarea la Spatiul Schengen. De asemenea, trebuie sa asiguram un rol activ pentru Romania in cadrul NATO, atat in contextul norilor negri care s-au strans la rasarit. Noi ca oameni politici avem datoria sa ne comportam ca adevarati romani. Suntem oameni politici. Ne aflam intr-o competitie permanenta. Ne criticam, dar din pacate se merge prea departe. Trebuie sa fim in primul rand romani, sa fim oameni politici dar sa fim patrioti cand vine vorba de Romania. Sa fim romani inainte de orice atunci cand votam in Euruopa. Sa ne stabilim obiectivele pe care sa le sustinem cu totii pe o singura voce, pe limba romaneasca. Sa nu mai fie ca atunci cand europarlamentari romani au votat in PE impotriva Romaniei. Sa incetam acest razboi dintre romani si romani pe care il ducem in afara tarii si in interiorul tarii. Separat putem fi franti unul cate unul, cum s-a mai intamplat in istoria noastra, insa impreuna putem fi puternici", a mai spus Liviu Dragnea.

Articole asemanatoare