×

Stiri

Iohannis se intalneste cu profesorul Gerard Mourou, laureat al premiului Nobel, la Paris

Iohannis se intalneste cu profesorul Gerard Mourou, laureat al premiului Nobel, la Paris

Klaus Iohannis se va afla, pe 10-11 octombrie, la Paris, unde va participa la un eveniment dedicat contributiei romanesti la dezvoltarea stiintei si tehnicii in Anul Centenar 2018. In vizita oficiala, presedintele va purta discutii cu profesorul Gerard Mourou, laureat al premiului Nobel in acest an

Presedintele Klaus Iohannis va participa, pe 10 octombrie, la Ambasada Romaniei din Paris, la un eveniment dedicat contributiei romanesti la dezvoltarea stiintei si tehnicii in Anul Centenar 2018. Seful statului va tine o alocutiune, urmand sa prezinte unele proiecte, conform unui anunt dat de Administratia Prezidentiale.

Totodata, seful statului va purta discutii cu profesorul Gerard Mourou, laureat al premiului Nobel pentru fizica in acest an, si cu tinerii studenti, doctoranzi si cercetatori romani de la diferite institutii pariziene de invatamant superior.

De astfel, seful statului va participa si la activitatile organizate la Muzeul Orsay. Klaus Iohannis va vizita expozitia «Picasso Bleu et Rose» si va participa la un dineu oferit de catre Presedintele Republicii Franceze in onoarea sefilor de Stat, de Guvern, si ai organizatiilor internationale.

In cea de-a doua zi, pe 11 octombrie, Klaus Iohannis va participa la Ceremonia Internationala dedicata Centenarului de la Armistitiul din 1918, la Arcul de Triumf, Paris.

Totodata, seful statului va participa si la dejunul oficial oferit sefilor de delegatii de catre Presedintele Republicii Franceze, de la Palatul Elysee, Paris, respectiv va participa la Forumul de la Paris pentru Pace, de la Grande Halle de la Villette.

Articole asemanatoare