×

Stiri

Monodrama-omagiu "Ileana, Principesa de Romania", intr-un amplu turneu nord-american

Monodrama-omagiu "Ileana, Principesa de Romania", intr-un amplu turneu nord-american

Spectacolul "Ileana, Principesa de Romania", un omagiu adus fiicei reginei Maria, o figura importanta a exilului romanesc, care si-a trait ultimii ani de viata in SUA, ca si ctitor de manastire, dar si calugarita, va fi prezentat intr-un amplu turneu nord-american.

Turneul, parte a evenimentelor dedicate Anului Centenar, se va derula in perioada 8 - 30 septembrie, in sapte orase mari din SUA - Philadelphia, Boston, Chicago, Dallas, Cleveland, Detroit, precum si Elwood City, in Pennsylvania, unde se afla manastirea intemeiata de principesa Ileana, carora li se adauga doua orase din Canada, Toronto si Montreal, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Institutul Cultural Roman (ICR) de la New York.

Spectacolul este regizat si interpretat de una dintre cele mai apreciate artiste de pe scena teatrului romanesc, Liana Ceterchi, dupa o dramatizare de Edith Negulici, cu proiectii video realizate de Georgiana Dobre si Luca Achima.

Montarea este o evocare expresiva a principalelor momente din viata principesei Ileana, fiind, de fapt, o lectie de istorie vie, care traverseaza aproape doua secole. Spectacolul prilejuieste nu numai omagierea unei personalitati deosebite a istoriei romanesti, ci si o performanta actoriceasca sensibila si coplesitoare, potrivit aceluiasi comunicat.

Mai multe detalii despre acest eveniment si programul teatral al ICR New York se gasesc pe site-ul institutiei, www.icrny.org, cat si pe pagina de Facebook Romanian Cultural Institute New York.

Articole asemanatoare