×

Stiri

Festivalul placintei "de 100 de metri pe care o dedicam Centenarului Marii Uniri" in Parcul National

Festivalul placintei "de 100 de metri pe care o dedicam Centenarului Marii Uniri" in Parcul National

Festivalul Placintelor aduna, incepand de vineri, in Parcul National din Capitala, produse gastronomice din toate zonele tarii iar organizatorii evenimentului vorbesc despre "placinta de 100 de metri pe care o dedicam Centenarului Marii Uniri", intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Vedetele evenimentului sunt placintele, ce vor atinge dimensiuni record, in toate formele si pentru toate gusturile, preparate dupa de retete traditionale din toate zonele tarii, anunta organizatorii festivalului. "Fiind an Centenar, vom sarbatori Unirea in gusturi si-n placinte!", se arata in comunicat.

Sloganul evenimentului este "La placinte Inainte!" fiind asteptati bucatari care vor pregati delicatesele sub ochii spectatorilor. Sunt promise placinte crete de Maramures servite cu horinca, poale-n

brau moldovenesti, placinte din Muntii Apuseni, placinte de pe Tarnava, si placinte muntenesti, mocanesti, ciobanesti cu branza de burduf, placinte dobrogene cu branza sarata, oltenesti cu branza

de burduf si praz si placinte boieresti.

Nu lipsesc din oferta orgaizatorilor placinte invartite, placinta de casa sarbeasca cu dovleac, cu mere si scortisoara, cu branza si spanac, cu branza dulce si stafide, macedoneene cu telemea si marar, turte taranesti coapte pe plita simple sau umplute, dulci sau sarate.

Evenimentul include concursuri de gatit si de pregatit placinte, de preparate culinare romanesti pregatite in familie, activitati interactive atat pentru cei mici cat si pentru cei mari, ateliere de creatie in aer liber (desen, pictura pe fata, atelier de obiecte mestesugaresti).

Articole asemanatoare