×

Stiri

Premierul R.Moldova, catre Viorica Dancila: Apreciem sprijinul Romaniei in drumul nostru european

Premierul R.Moldova, catre Viorica Dancila: Apreciem sprijinul Romaniei in drumul nostru european

Guvernele Romaniei si Republicii Moldova s-au reunit, joi, la Palatul Victoria, intr-o sedinta comuna, premierul Viorica Dancila spunand ca isi doreste „impulsionarea” proiectelor comune, in timp ce omologul acesteia, Pavel Filip, a multumit pentru sprijinul financiar si politic acordat Chisinaului.

„Imi face o placere desebita sa gazduim, astazi, la Bucuresti, o noua sedinta comuna a guvernului Romaniei si Republicii Moldova si vreau sa le urez bun venit dlui prim-ministru Pavel Filip, dlui viceprim-ministru Iurie Leanca, tuturor membrilor guvernului Republicii Moldova. Consider ca aceasta intalnire este deosebit de importanta, mai ales ca se desfasoara in an Centenar, an in care Romania sarbatoreste 100 de ani de la Marea Unire si pentru noi, in acest an deosebit de important, trebuie sa avem in vedere impulsionarea relatiilor bilaterale, economice si comerciale intre cele doua tari. In cursul discutiilor vom aborda puncte concrete de cooperare, de impulsionare a cooperarii intre cele doua tari si sper ca la sfarsitul acestei intalniri sa vorbim despre lucrurile pe care le-am decis si sa impulsionam ca proiectele pe care le avem sa fie accelerate si puse in practica cat mai curand”, a declarat premierul Viorica Dancila, joi, la Palatul Victoria, in debutul sedintei comune de guvern a Romaniei si Republicii Moldova.

La randul sau, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a multumit Romaniei pentru sprijinul acordat Chisinaului, atat din punct de vedere financiar cat si politic.

„Ma bucur sa ne revedem, aici, la Bucuresti. Doresc sa felicit noii ministri care au venit in Guvernul Romaniei, sa aveti succes in acest mandat important. Este adevarat, tarile noastre au relatii istorice, cred ca ar fi putin sa spunem ca avem relatii bune sau excelente, pentru ca relatia dintre Republica Moldova si Romania depaseste aceasta axa, noi suntem intr-un spatiu lingvistic comun, cultural, de valori, de aceea si relatia eu cred ca este una speciala. Va multumesc pentru ajutorul constant pe care l-am simtit din partea Romaniei. Imi aduc aminte, la inceputul mandatului in 2016 atunci cand Romania ne-a intins o mana de ajutor, ma refer la creditul de 150 de milioane, vorbesc despre toate celelalte ajutoare, dar nu numai pe relatia bilaterala, este foarte important si sprijinul pe care il simtim din partea Romaniei pe platforma si in drumul nostru european, apreciem foarte mult si va suntem recunoscatori pentru votul de la Adunarea Generala a ONU”, a spus Filip, in debutul sedintei.

Vicepremierul Paul Stanescu lipseste de la sedinta comuna a celor doua guverne.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip si prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, au avut joi, la Palatul Victoria, o intrevedere tete-a-tete inainte de sedinta comuna a guvernelor celor doua tari.

De-a lungul evenimentelor de joi prim-ministrul Dancila si omologul din Republica Moldova, Pavel Filip "vor aborda stadiul si perspectivele relatiei bilaterale, inclusiv componentele sectoriale subsumate acesteia, cu evaluarea stadiului implementarii proiectelor de cooperare bilaterala derulate de Romania in Republica Moldova si explorarea optiunilor pentru noi proiecte de cooperare", conform unui comunicat de presa al Executivului, remis MEDIAFAX.

Reuniunea de joi are loc si in contextul pregatirilor pentru asumarea, de catre Romania, a Presedintiei Consiliului UE, in primul semestru al anului 2019, fiind un prilej pentru incurajarea eforturilor Republicii Moldova in directia avansarii parcursului european si implementarii reformelor asumate in baza Acordului de Asociere cu UE, conchide sursa citata.

Articole asemanatoare