×

Stiri

Editia aniversara a Festivalului Cerbul de Aur debuteaza cu ziua artistilor romani

Editia aniversara a Festivalului Cerbul de Aur debuteaza cu ziua artistilor romani

Editia aniversara a Festivalului Cerbul de Aur debuteaza cu un spectacol dedicat artistilor romani care au intrat in istoria Cerbului de Aur, recitalurile programate aducandu-i pe scena pe Gigliola Cinquetti, Paulo Braganca, Andra si The Humans, arata un comunicat remis MEDIAFAX.

Editia aniversara a Festivalului Cerbul de Aur se lauda cu o scena de 18 metri inaltime, mai mare decat un bloc de patru etaje, cantarind 250 de tone si echipata cu 500 m2 de ecrane LED, nu mai putin de 12 tiruri de cate 12 tone fiind necesare pentru a transporta cele 50.000 de componente ale structurii pe care, spun cei de la TVR, au cantat si Metallica, Iron Maiden, Dua Lipa, Maluma, Prodigy, Martin Garrix, Depeche Mode, Nick Cave sau Kings of Leon.

La 50 de ani de la primul spectacol al evenimentului, editia cu numarul 18 debuteaza cu Gala dedicata laureatilor care au construit legenda Cerbului de Aur, Luminita Dobrescu, primul artist roman care a castigat Marele Trofeu, Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurentiu Cazan, Nico, Doru Tufis, Proconsul, Ovi, Luminita Anghel, Narcisa Suciu sau Razvan Krivach.

Festivalul ocupa 9.000 m2, in decorul istoric al Pietei Sfatului din Brasov, organizatorii anuntand ca publicul din Piata Sfatului si telespectatorii TVR se vor reintalni cu piese ca "Say something", "Dau viata mea pentru o iubire", "Cerul", "Of, inimioara", "Spune-mi", "Inima, nu fi de piatra", "Je t’aime", "Noapte calda".

Tot in prima seara sunt programate momente speciale in care sunt evocati artisti disparuti dintre noi, interpreti care au marcat Festivalul Cerbul de Aur in calitate de concurenti sau artisti in recital, precum Laura Stoica, Malina Olinescu, Anda Calugareanu sau Dan Spataru.

Artista italiana Gigliola Cinquetti, castigatoare marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 si invitata la a doua editie a Cerbului de Aur, in anul 1969 deschide seria recitalurilor din prima seara a Festivalului, urmata de Andra, laureata a editiei din 2005 si de interpretul de fado Paulo Braganca, artistul portughez incluzand in momentul sau preluari din repertoriul Mariei Tanase in registrul unic al muzicii fado. Reprezentantii Romaniei la cea mai recenta editie Eurovision, trupa The Humans, vor canta, in premiera, doua piese proaspat inregistrate in studio.

Editia 2018 a Festivalului Cerbul de Aur este dedicata Centenarului Marii Uniri si are loc in Piata Sfatului din Brasov in perioada 29 august - 2 septembrie 2018. Pe scena festivalului si-au anuntat prezenta Gigliola Cinquetti, Paulo Braganca, The Humans, Andra, Flavius si Linda Teodosiu, Loredana Groza, Amy Macdonald, Horia Brenciu, Delia Matache, James Blunt, Nicole Scherzinger, Edvin Marton, The Motans, Eleni Foureira, Carla's Dreams.

Festivalul International Cerbul de Aur a debutat in anul 1968 si a avut 17 editii, cea mai recenta dintre acestea fiind organizata in anul 2009. De-a lungul anilor, acest prestigios festival a gazduit aparitii si recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amalia Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow si multi altii.

Articole asemanatoare