×

Stiri

Romania Copiilor marcheaza Centenarul Marii Uniri cu 1.500 de mici spectatori la Circul Metropolitan

Romania Copiilor marcheaza Centenarul Marii Uniri cu 1.500 de mici spectatori la Circul Metropolitan

Romania Copiilor aduna peste 1.500 de copii, dintre care 600 cu dizabilitati, intr-un eveniment de constientizare a situatiei micutilor bolnavi, dar si de promovare a valorilor, traditiilor si spiritului romanesc, in anul Centenarului Marii Uniri, la Circul Metropolitan din Bucuresti.

Asociatia Conil in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin Proedus si Circul Metropolitan Bucuresti, organizeaza un amplu proiect cultural artistic dedicat Centenarului Marii Uniri, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Romania Copiilor este o editie speciala a Conil Fest, Festivalul Integrarii, si va avea loc sambata si duminica, sub cupola Circului Metropolitan Bucuresti.

Peste 1.500 de copii, dintre care 600 cu dizabilitati diverse, de la autism, sindrom Down, retard, ADHD, hipoacuzie, nevazatori, tetrapareza la afectiuni locomotori, vor fi martorii unui maraton artistic.

"«Romania copiilor» este despre noi si copiii nostri, despre tara noastra, despre oamenii buni care suntem. Este despre acceptare si integrare pentru ca, dincolo de orice dizabilitate, exista o abilitate care trebuie descoperita, incurajata si promovata", spun organizatorii.

La eveniment si-au anuntat prezenta ansambluri folclorice de copii din tara, dansatori si interpreti de muzica populara. Acestia "ne vor reaminti tuturor de simbolurile nationale, de dragostea de tara, port, dans si cantul romanesc. Si, pentru ca romanul s-a nascut poet, pe marea scena a Festivalului Conil - Romania copiilor vor fi si recitatori, interpreti, trupe de teatru care vor readuce in atentia publicului scrierile marilor poeti si compozitori romani. Alaturi de noi vor fi prezenti, in calitate de invitati si personalitati marcante ale vietii cultural artistice romanesti, purtatori si promotori ai simbolurilor nationale, personalitati ce ne vor ajuta sa promovam si cultivam dragostea de tara si de valorile ei in randul tuturor copiilor prezenti la eveniment. Astfel, ne vom bucura de momente speciale oferite de artisti, precum Veta Biris, Marioara Man Gheorghe, Sanda Ladosi, Bogdan Stanoevici si Fabian Sancez", arata promotorii manifestarii.

Prezentatorii evenimentului sunt Ioana Maria Moldovan, Leon Magdan, profesorul de joaca, si Nicoleta Albert, psiholog.

Evenimentul "Romania copiilor" este programat la Circul Metropolitan Bucuresti pe 17 si 18 noiembrie. Sambata, evenimentele au loc intre 9.00 si 20.00, iar, duminica, manifestarile sunt programate in intervalul 13.30 - 20.00.

Articole asemanatoare