×

Stiri

Targul Gaudeamus si-a desemnat premiantii. Care a fost cea mai ravnita carte de anul acesta

Targul Gaudeamus si-a desemnat premiantii. Care a fost cea mai ravnita carte de anul acesta

Editia a 25-a a Targului International Gaudeamus - Carte de Invatatura a decernat duminica, la ora 14.00, premiile evenimentului iar MEDIAFAX s-a numarat printre castigatori, adjudecandu-si distinctia pentru presa online, acordata pe baza preferintelor publicului.

Trofeele Gaudeamus au inclus, pe baza voturilor Publicului un loc 3 pentru editura Nemira, locul 2 pentru Polirom, in timp ce locul intai pentru prezenta la Targ a fost acordat editurii Humanitas.

"Va asteptam sa ne cititi si la urmatoarele 25 de editii ale targului”, a spus Ana Nicolau din partea editurii Nemira, la decernarea premiului.

Cea mai ravnita carte a targului a fost declarata, tot prin voturile exprimate de public, ¨6 povesti cu draci¨ de Igor Bergier, de la editura Litera. ¨Toate cele trei carti ale mele au castigat premiul pentru cea mai ravnita carte", a spus autorul cartii.

O serie de Trofee ale presei au fost acordate pe sectiuni de publicatii print, TV, online si agentii de presa. MEDIAFAX a primit distinctia destinata mediului online. Pentru publicatii print, premiul a fost primit de Dilema Veche. In ceea ce priveste televiziunea, premiul a mers la Pro TV, iar agentia de presa Agerpres a primit trofeul pentru agentii.

Academia de Studii Economice din Bucuresti a primit Premiul Educatia.

Un juriu format din Ion Bogdan Lefter, Titus Vijeu si Cristian Teodorescu au hotarat ca anul acesta Premiul de Excelenta, care de obicei se acorda unei singure edituri de dimensiuni medii, sa fie acordat unui grup de edituri. Au fost premiate editurile Prut, Stiinta, Arc si Cartier din Chisinau, si editurilor Scoala Ardeleana si Casa Cartii de Stiinta din Cluj pentru activitatea editoriala nationala in anul Centenarului Marii Uniri.

Premiul pentru traducere ”Antoaneta Ralian” a fost decis de un juriu din care au facut parte Denisa Comanescu si Ion Bogdan Lefter. Pentru traducere dintr-o limba straina in limba romana a fost premiata Vali Florescu pentru volumul ”Femei cu barbati” de Richard Ford, la editura Vellant. Pentru traducere din romana intr-o limba straina, juriul a ales sa atraga atentia nu asupra unei persoane sau a unei carti, preferand sa premieze redactia revistei ¨Caietele avangardei¨, editor Ioan Cristescu, coordonator stiintific Ion Pop, publicatie scoasa de Muzeul National al Literaturii Romane, pentru numarul 12 din 2018, cu tema ¨Avangarda, neoavangarda, postavangarda...¨ , pentru promovarea valorilor romanesti novatoare in lume.

Miss Lectura a fost acordat lui Izabel-Raluca Grigore, studenta la Universitatea din Bucuresti.

¨Din cate am aflat, a fost editia cea mai de succes dintre toate, in anul Centenarului Unirii in care suntem atat de dezbinati.”, a spus academicianul Razvan Teodorescu la finalul ceremoniei de decernare a premiilor Targului Gaudeamus.

Tema centrala a editiei a fost Romania Centenar.

Editia a 25-a a Targului International Gaudeamus - Carte de Invatatura a avut loc intre 14 si 18 noiembrie. Evenimentul a fost organizat de Radio Romania, pentru ultima data in spatiul central de la Romexpo. De anul viitor, manifestarea ar urma sa se desfasoare in noile spatii de la intrarea in complexul expozitional. Organizatorii au anuntat ca au participat la aceasta editie in jur de 300 de expozanti, care au programat 900 de evenimente editoriale si profesionale.

Articole asemanatoare