×

Accesează
contul existent

Companii

Consiliul de Administratie al Santierului Naval 2 Mai Mangalia convoaca Adunarea Generala...

Consiliul de Administratie al Santierului Naval 2 Mai Mangalia convoaca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor pentru rezilierea contractului de asociere cu olandezii de la Damen Holding

28.10.2024, 13:51 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Consiliul de Administratie al Santierului Naval 2 Mai Mangalia convoaca pe 28 noiembrie Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor pentru rezilierea contractului de asociere dintre olandezii de la Damen Holding BV si 2MMS.

Raportul publicat pe Bursa arata ca este convocata adunarea generala extraordinara a actionarilor, in data de 28.11.2024, ora 11.30, la sediul societatii din Mangalia.

Pe ordinea de zi este si aprobarea nominalizarii lui Doru Jianu ca director general al societatii, care va semna notificarea de reziliere a contractului de asociere incheiat intre 2MMS si Damen Holding BV, aprobarea datei de 19.12.2024 ca data de inregistrare, respectiv de identificare a ac t ionarilor asupra c a rora se r a sfrang efectele hot a r a rilor A. G.E.A.

In cazul in care nu este atins cvorumul necesar pentru intrunirea adunarii generale extraordinare, adunarea generala extraordinara se va tine in data de 29.11.2024.

Olandezii de la Damen au cerut intrarea in insolventa a santierului Damen Mangalia, la sase ani de cand au preluat un pachet de 49%. Astfel ca pe 19 iunie anul acesta, Tribunalul Constanta a deschis procedura de insolventa a santierului naval Damen Mangalia. Datoriile santierului se ridica la un miliard de lei (207 mil. euro), potrivit tabelului preliminar, iar activul la 1,26 mld. lei, conform evidentelor contabile, urmand sa se faca evaluarea patrimoniului, potrivit ultimelor date de la CITR.

Tranzactia pentru preluarea santierului naval Mangalia s-a finalizat in 20 iulie 2018, iar olandezii de la Damen Shipyards Group au preluat pachetul majoritar de la coreenii de la Daewoo si au cesionat 2% statului roman, astfel incat Ministerul Economiei, prin santierul Naval 2 Mai Mangalia SA, a ajuns sa controleze un pachet de 51%.

Dosarul pentru deschiderea procedurii de insolventa a fost depus in instanta de Damen Holding B.V, ce figureaza pe post de creditor.

Acest "colos", santierul naval din Mangalia, dintr-o industrie ce ar trebui sa fie considerata strategica pentru Romania, a adunat pierderi de 582 mil. lei (120 mil. euro) in perioada 2018-2022, potrivit datelor publice. Ultimul an in care santierul din Mangalia a raportat profit este 2017, cand a obtinut 158 mil. lei, la afaceri de 988 mil. lei (200 mil. euro) si cand avea aproape 2.000 de angajati.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare