×

Opinii

Dincolo de calificarea Romaniei in optimile Campionatului European de Fotbal o intrebare ramane: De...

Dincolo de calificarea Romaniei in optimile Campionatului European de Fotbal o intrebare ramane: De unde a rasarit, de unde a aparut acesta sustinere extraordinara pentru Romania?

26.06.2024, 21:43 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Frankfurt, ora locala 20:20, ora 21:20 Romania.

Dincolo de rezultatul meciului Romania-Slovacia 1-1 si accederea noastra de pe primul loc in optimile Campionatului European de Fotbal Germania 2024 o intrebare persista: De unde a rasarit aceasta sustinere extraordinara a romanilor, a suporterilor romani, a Romaniei de pretutindeni pentru echipa nationala de fotbal.

Trei sferturi din stadionul de la Frankfurt a fost plin de suporteri romani care au cantat, incurajat, sustinut echipa de fotbal care nu a facut neaparat un joc extraordinar ca in primul meci cu Ucraina. Ultimele zece minute a fost o invitatie a celor doua echipe de a trece timpul.

Dar dincolo de acest lucru succesul Romaniei care merge mai departe in optimile Campionatului European este extraordinar, mai ales ca nu avem o echipa senzationala.

Miercuri de dimineata Frankfurt-ul a fost luat cu asalt de suporterii romani din toate colturile lumii.

Au venit romani din Florida, SUA, care sa-si incurajeze echipa nationala. Indiferent unde stau si unde lucreaza, Romania este echipa lor, ceea ce mi se pare extraordinar.

Pentru un locuitor din Scornicesti, din celebrul judet Olt, ziua de astazi a fost cea mai fericita. El a fost pana acum la toate meciurile, la Munchen, la Koln, la Frankfurt, iar acum va merge si pentru optimi la Munchen.

Acum 30 de ani Olandezii, Spaniolii, Italienii, Englezii erau peste tot unde juca echipa lor nationala. Acum orasele sunt cucerite de romani care vin sa incurajeze echipa nationala de fotbal, mai degraba ca un suport pentru Romania in ansamblu.

Tricoul galben, fie cel prezent, fie cel din anii trecuti a fost peste tot prezent astazi in Frankfurt, romani din toate colturile lumii, nu numai Europei, si nu numai Romaniei, fiind prezenti aici, fie pe stadion, unde asa la o prima estimare au fost 25.000-30.000 fie in fan-zone.

Romani de toate varstele, parinti cu copii, bunici cu copii, tineri si tinere s-au bucurat enorm de atmosfera de dinaintea meciului si mai ales de atmosfera din timpul meciului, unde s-a cantat continuu cum nu s-a cantat niciodata pe Arena Nationala.

Antrenorul Edi Iordanescu a fost inspirat cu titularizarea lui Ianis Hagi, care s-a bucurat la final cel mai mult.

Ar fi extraordinar ca Romania sa joace in optimi cu Slovenia ca sa-si ia o revansa fata de eliminarea din 2001 din meciul de baraj, atunci cand Giga Hagi, tatal lui, a fost antrenorul echipei nationala.

Este ora 20:30 la Frankfurt, 21:30 la Bucuresti, iar drumul de o ora dintre stadion si centrul orasului german va fi impanzit de galbenul Romaniei.

Intrebarea de inceput, de unde a rasarit acest suport pentru echipa nationala de fotbal a Romaniei, o sustinere venita de peste tot din lume ramane.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare